ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-2: Οι Πράσινοι έστειλαν την ΑΕΚ στο -6!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε την ΑΕΚ με 2-1 στο αθηναϊκό ντέρμπι και βύθισε ακόμα περισσότερο σε κρίση την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα, που απέχει πλέον 6 βαθμούς από την κορυφή

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της ΑΕΚ με 2-1 στο ΟΑΚΑ για την 11η αγωνιστική της Super League και για πρώτη φορά στη σεζόν κατάφερε να εισέλθει στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Οι Πράσινοι ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο ημίχρονο, ιδιαίτερα μετά το 30′, όταν και πέτυχαν δύο γκολ με τους Μακέντα και Κουρμπέλη. Η Ένωση παρουσίασε ένα κάκιστο αγωνιστικό πρόσωπο και μόνο μετά την είσοδο του Ολιβέιρα (66′) κατάφερε να απειλήσει. Ο Πορτογάλος επιθετικός σκόραρε στο 87′ και αποδείχθηκε μέσα στο ματς πως έπρεπε να είχε παίξει περισσότερο χρόνο, ακόμα και ως βασικός, καθώς ο Ανσαριφάρντ είχε μόλις μία τελική προσπάθεια στο παιχνίδι και ήταν εκτός κλίματος αγώνα, όπως η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών της ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς και στο 3ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μαουρίσιο. Ο Χατζηγιοβάνης σέντραρε από αριστερά και ο Βραζιλιάνος μέσος με το στήθος στο ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία. Η ΑΕΚ ισορρόπησε από το 10ο λεπτό μέχρι το 30′, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία, εκτός από τη φάση του 21′. Ο Ζαγαρίτης έκανε λάθος, ο Σάχοφ πήρε την μπάλα και πάσαρε στον Μάνταλο, ο οποίος προσπάθησε να σουτάρει, όμως ο Σάντσες πήρε την μπουκιά από το στόμα του αντιπάλου του.

Από το 30′ και μετά, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε και βρήκε δύο γκολ, έχοντας και μία ακόμα κλασική ευκαιρία. Στο 34′, ύστερα από αντεπίθεση, ο Βιγιαφάνιες πάσαρε στον Χατζηγιοβάνη, που ντρίμπλαρε τον Νεντελτσιάρου και τροφοδότησε με το αριστερό τον Μακέντα, ο οποίος πλάσαρε με το δεξί από το πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του Τσιντώτα και στα αντίπαλα δίχτυα, σημειώνοντας το 0-1.

Στο 38′, ο Βιγιαφάνιες πάσαρε στον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος έφυγε στην αντεπίθεση, ξεπέρασε τον αρνητικό Ινσούα και σούταρε με το δεξί, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέκρουσε ενστικτωδώς. Νέα καλή στιγμή για τους τυπικά φιλοξενούμενους.

Ο Αργεντινός αριστερός μπακ ήταν ο χειρότερος παίκτης της Ένωσης, αντιμετωπίζοντας για πρώτη φορά την πρώην ομάδα του, ενώ οι γηπεδούχοι τα είχαν χαμένα στον αγωνιστικό χώρο. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Ζαγαρίτης κινήθηκε από αριστερά, πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Βασιλαντωνόπουλου και μπήκε στην περιοχή, πασάροντας την κατάλληλη στιγμή στον Κουρμπέλη, ο οποίος με ένα συρτό πλασέ «έγραψε» το 0-2 στο 45’+2′. Η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι και πέρασε τη γραμμή τέρματος, οπότε σωστά μέτρησε το γκολ.

Ο Μάσιμο Καρέρα έκανε δύο μαζεμένες αλλαγές με τη σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο, διαφοροποιώντας τη δεξιά πλευρά της ομάδας του, με τους Παουλίνιο και Γκαρσία να αντικαθιστούν τους Βασιλαντωνόπουλο και Τάνκοβιτς. Η εικόνα της ΑΕΚ, όμως, παρέμενε απελπιστικά κακή, καθώς έβλεπε το χρόνο να κυλά και να μη δημιουργεί ούτε υποψία ευκαιρίας στην εστία του Διούδη. Στο 66′ ο Καρέρα άλλαξε το σχηματισμό σε 4-4-2 (από 4-3-3), με τον Ολιβέιρα να παίρνει τη θέση του Σάχοφ. Στο 70′ ο Καρλίτος αντικατέστησε τον Βιγιαφάνιες, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου, αλλά έγινε αλλαγή, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο.

Ο Παναθηναϊκός έκανε διαχείριση του υπέρ του αποτελέσματος, η ΑΕΚ φαινόταν ανήμπορη να αντιδράσει και το παιχνίδι «βάδιζε σβηστά», χωρίς φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 73′ ο Γκαρσία σέντραρε από δεξιά, ο Ανσαριφάρντ πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας και πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Ήταν η πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο για μία από τις δύο ομάδες.

Ο Μάνταλος είχε μία καλή ατομική ενέργεια στο 78′, όταν μπήκε στη μεγάλη περιοχή και σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Διούδης έδιωξε σε κόρνερ, πέφτοντας στην αριστερή γωνία της εστίας του. Η είσοδος του Ολιβέιρα είχε βελτιώσει την εικόνα της ΑΕΚ, που είχε, όμως, πολύ δρόμο να διανύσει για να «επιστρέψει» στο παιχνίδι.

Ο Μπόλονι έριξε και τρίτο στόπερ στο ματς προς το φινάλε (86′), τον Πούγγουρα, ο οποίος υπέπεσε σε λάθος στην πρώτη φάση που χρειάστηκε να επέμβει. Στο 87′ ο Παουλίνιο σέντραρε τα δεξιά της περιοχής, ο Έλληνας στόπερ δεν κατάφερε να διώξει και ο Ολιβέιρα με ένα απλό κοντρόλ και ένα εύκολο δυνατό σουτ μείωσε το σκορ σε 2-1 από το ύψος της μικρής περιοχής, βάζοντας την ομάδα του ξανά στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος.

Το παιχνίδι απέκτησε ξανά ενδιαφέρον και στο 89′ έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Μαχαίρας κινήθηκε από αριστερά και σέντραρε παράλληλα, με τον Διούδη να διώχνει και τον Σένκεφελντ να απομακρύνει σε κόρνερ την τελευταία στιγμή, πριν πλασάρει ο Λιβάια σε κενή εστία. Στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων, δεν άλλαξε τίποτα και ο Παναθηναϊκός πήρε μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ με 2-1 στο ΟΑΚΑ. Ο Ολιβέιρα δημιούργησε μία καλή ευκαιρία, σεντράροντας από δεξιά, ο Χνιντ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία στο 90’+5′.

ΑΕΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-2

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

ΓΚΟΛ: 87′ Ολιβέιρα / 34′ Μακέντα, 45’+2′ Κουρμπέλης

Διαιτητής: Ιρφάν Πέλιτο (Βοσνία)
Βοηθοί: Σενάντ Ιμπρισιμπέγκοβιτς (Βοσνία), Αμέρ Μάτσιτς (Βοσνία)
Τέταρτος: Αριστομένης Κουτσιαύτης (ΕΠΣ Άρτας)
Διαιτητής VAR: Κλέι Ρούπερτι (Ολλανδία)
Διαιτητής AVAR: Ανδρέας Φωτόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών)

Κίτρινες κάρτες: 19′ Λιβάια, 40′ Κρίστιτσιτς, 75′ Ινσούα / 44′ Βιγιαφάνιες, 60′ Ζαγαρίτης, 67′ Μακέντα, 90’+5′ Καρλίτος, 90’+6′ Διούδης

ΑΕΚ (Καρέρα): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος (46′ Παουλίνιο), Σβάρνας, Νεντελτσιάρου (82′ Χνιντ), Ινσούα, Κρίστιτσιτς, Σάχοφ (66′ Ολιβέιρα), Μάνταλος, Τάνκοβιτς (46′ Γκαρσία), Ανσαριφάρντ (82′ Μαχαίρας), Λιβάια.

Παναθηναϊκός (Μπόλονι): Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Ζαγαρίτης, Μαουρίσιο, Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος (86′ Πούγγουρας), Χατζηγιοβάνης (87′ Χουάνκαρ), Μακέντα (72′ Αγιούμπ), Βιγιαφάνιες (70′ Καρλίτος).

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Άτσο Πέτροβιτς: Ο Ντράζεν θα έμενε στο NBA παρά τα χρήματα που ήταν πρόθυμος να πληρώσει ο Παναθηναϊκός

Σε συνέντευξή του στην AS, ο Άτσο Πέτροβιτς κατέρριψε τον μύθο της δεδομένης «συμφωνίας του Ντράζεν με τον Παναθηναϊκό» που συντηρήθηκε για χρόνια από τα ελληνικά ΜΜΕ, τονίζοντας πως ο αδερφός του μάλλον θα συνέχιζε στο NBA

Ο Πορτογάλος Νόμπρε θα διευθύνει την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Τσέλσι

Ο γνώριμος στο ελληνικό κοινό, Αντόνιο Νόμπρε, θα διευθύνει...

Στην 5άδα των ξένων με τα περισσότερα παιχνίδια με μια ομάδα στην Basket League ο Μιλουτίνοφ

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ πραγματοποίησε κόντρα στην Καρδίτσα την 138η...

Η ανατριχιαστική στιγμή του τραυματισμού του Μπολομπόι (vid)

Σοβαρός φαίνεται ο τραυματισμός του Τζόελ Μπολομπόι, που γύρισε το γόνατό του στο ματς με την Μπουντούτσνοστ

Νότιγχαμ – Κρίσταλ Πάλας 1-0: Στη ζώνη των ευρωπαϊκών εισιτηρίων οι Κόκκινοι, πρώτη εντός έδρας νίκη με Γουντ

Η συγκομιδή της Νότιγχαμ Φόρεστ στις πρώτες επτά αγωνιστικές...

Σφαιρόπουλος για Μπολομπόι: «Είναι σοβαρός ο τραυματισμός του, θα ξέρουμε περισσότερα την Τρίτη»

Ο φορμαρισμένος σέντερ του Ερυθρού Αστέρα έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο σύμφωνα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και όλα δείχνουν πως οι πρωταθλητές της Αδριατικής Λίγκας θα βγουν στην αγορά αναζητώντας αντικαταστάτη

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 94-74: Βρήκε κέφι και… Μπράουν μετά το σοκ της διαβολοβδομάδας

Ο Λορέντζο Μπράουν ήταν εξαιρετικός, οι Πράσινοι προέρχονταν από δυο ήττες στην Ευρωλίγκα και η Ένωση ήταν εκείνη που πλήρωσε τα σπασμένα, γλιτώνοντας από διαφορά-μαμούθ στο τελευταίο δεκάλεπτο

Άτσο Πέτροβιτς: Ο Ντράζεν θα έμενε στο NBA παρά τα χρήματα που ήταν πρόθυμος να πληρώσει ο Παναθηναϊκός

Σε συνέντευξή του στην AS, ο Άτσο Πέτροβιτς κατέρριψε τον μύθο της δεδομένης «συμφωνίας του Ντράζεν με τον Παναθηναϊκό» που συντηρήθηκε για χρόνια από τα ελληνικά ΜΜΕ, τονίζοντας πως ο αδερφός του μάλλον θα συνέχιζε στο NBA

Ο Πορτογάλος Νόμπρε θα διευθύνει την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Τσέλσι

Ο γνώριμος στο ελληνικό κοινό, Αντόνιο Νόμπρε, θα διευθύνει...

Στην 5άδα των ξένων με τα περισσότερα παιχνίδια με μια ομάδα στην Basket League ο Μιλουτίνοφ

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ πραγματοποίησε κόντρα στην Καρδίτσα την 138η...

Ένας νεκρός και 15 τραυματίες από τη σύγκρουση δύο επιβατικών τρένων στην Ουαλία

Ένας άνδρας σκοτώθηκε και άλλοι 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν...