Εκτενή αναφορά έκανε η ιταλική εφημερίδα «Calciomercato» στον υποψήφιο αγοραστή του Παναθηναϊκού Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ.
Το δημοσίευμα «ξετυλίγει» τις επιχειρηματικές δράσεις του Ταϊλανδού επιχειρηματία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και τη δράση των μεγαλοατζέντηδων, Ζάχαβι-Ραμαντάνι με τους οποίους συνεργάζεται.
Μάλιστα η εφημερίδα σημειώνει χαρακτηριστικά πως ο Πιεμπονγκσάντ, έχει την ευκαιρία να πλουτίσει από τον Παναθηναϊκό!
Aναλυτικά το δημοσίευμα:
«Ξεκίνησε το 2011 ως… δορυφόρος της Γαλλικής Λιλ. Το 2015 το fund Gol Football Malta Limited επένδυσε 8,5 εκατ. ευρώ και απέκτησε το 90% των μετοχών. Επικεφαλής ήταν ο Πίνι Ζάχαβι. Ένας πρώην δημοσιογράφος που στα 80s έγινε μία απ’ τις πιο… σκούρες μαριονέτες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Τον Ιούλιο του 2015 υπήρξαν φήμες πως ο Ρομάν Αμπράμοβιτς χρηματοδοτούσε την επιχείρηση Μουσκρόν. Ο Αμπράμοβιτς χρωστούσε ευγνωμοσύνη στον Ζάχαβι απ’ τον καιρό που πήρε την Τσέλσι. Ήταν ξεκάθαρο πάντως, πως η Μουσκρόν θα έμπαινε στον… γαλαξία των ομάδων δορυφόρων της Τσέλσι. Εκεί όπου ανήκει και η Ολλανδική Φίτεσε, απ’ όπου η Φιορεντίνα πριν δύο καλοκαίρια πήρε τον Κέβιν Ντάικς.
Πάντως ο Βέλγικος σύλλογος παρέμεινε η… βοσκή του κ. Ζάχαβι. Με την πάροδο των χρόνων κατάφερε να προχωρήσει θέματα που μπορούν να τους κάνουν να επιβληθούν στον τομέα της παράλληλης οικονομίας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.
Ένας απ’ αυτούς είναι ο Αγγλιο-Ιρανός, Κία Τζουραμπσιάν. Λόρδος της Βραζιλιάνικης αγοράς και σύμβουλος της Κινέζικης εταιρείας που έχει την Ίντερ. Ένας άλλος είναι ο Πορτογάλος Νέλιο Λούκας, CEO του Μαλτέζικου fund, Doyen Investments. Και τέλος είναι και ο Φάλι Ραμαντάνι. Ο συγκεκριμένος χρησιμοποιούσε πιο συχνά απ’ όλους το… κανάλι της Μουσκρόν και είχε σύνδεση με ένα άλλο πολυσυζητημένο κλαμπ της τροχιάς Ζάχαβι, τον Απόλλωνα Λεμεσού. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του football leaks, παίκτες περνούσαν από εκεί και μετά και από την Μουσκρόν. Μια περίπτωση που προκάλεσε συζήτηση, ήταν του Ρουμάνου Κριστιαν Μανέα, που το 2015 πήρε μεταγραφή στην Τσέλσι, χωρίς κανείς να το καταλάβει. Προερχόμενος από την ακαδημία του Γκεόργκι Χάτζι.
Από εκεί πήρε η Φιορεντίνα τον Ιάνι Χάτζι, ο οποίος επίσης συνδέεται με την κλίκα Ζάχαβι-Ραμαντάνι. Όπως και η ομάδα της μεγάλης κατηγορίας της Ρουμανίας, Βιτορούλ Κοστάντσα. Η αδιαφανής ιδιοκτησία του συλλόγου και οι περίεργες μετακινήσεις παικτών τέθηκαν σε κίνδυνο την άνοιξη του 2016, όταν υπήρξε θέμα με το πιστοποιητικό συμμετοχής στο Πρωτάθλημα απ’ την Βελγική ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος, δόθηκε η λύση. Η Μουσκρόν πωλήθηκε σε άλλο Μαλτέζικο fund που ονομάζεται Latimer και είχε επικεφαλής τον Αντάρ Ζάχαβι, εγγονό του Πίνι. Τιμή πώλησης: 10 ευρώ!
Η μεταφορά της ιδιοκτησίας ανάμεσα στην οικογένεια, δεν ήταν τα μόνα που έγιναν. Μόλις είδαν το μέγεθος της υπόθεσης που δημιουργήθηκε, όπως έγινε στην Πορτογαλική Ζιλ Βιθέντε αλλά και στην Ίντερ, από τον περασμένο Μάρτιο η Μουσκρόν ανήκει στον Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ. Ταϊλανδό επιχειρηματία που μπήκε στο ποδόσφαιρο το 2007. Κι αυτός ως ενδιάμεσος στην πώληση της Μάντσεστερ Σίτι. Από τότε οι… ρίζες του Πιεμπονγκσάντ στο ποδόσφαιρο εξαπλώνονται, κυρίως χάρη στην εμπορική χρήση του Carabao (μάρκα ενεργειακών ποτών). Η συγκεκριμένη μάρκα ήταν χορηγός στην Τσέλσι και συνέχισε στην Ρέντινγκ, ένα ακόμη κλαμπ με… μυρωδιά Ζάχαβι.
Το 2017 η συγκεκριμένη φίρμα ανακοινώθηκε ως χορηγός της Βραζιλιάνικης Φλαμένγκο. Όσο για το πλάνο του Πιεμπονγκσάντ, είναι η ευκαιρία που του δίνεται να πλουτίσει απ’ τον Παναθηναϊκό. Για τώρα ο Ταϊλανδός απλά ελέγχει την Μουσκρόν και την βλέπει με παίκτες από Ζάχαβι και Ραμαντάνι. Μεταξύ αυτών και ο Νίκολα Γκιουλάν. Η πολυσυζητημένη αγορά του Πανταλέο Κορβίνο που τώρα είναι ρεζέρβα στη Μουσκρόν».