26.7 C
Athens

Ατρόμητος – Βόλος 0-2: Ο Δουβίκας τιμώρησε τους Περιστεριώτες στην πρεμιέρα

Όπως συνέβη και στην πρεμιέρα της περασμένης σεζόν στη Νέα Σμύρνη, έτσι και στη φετινή, ο Βόλος σόκαρε εκτός έδρας αθηναϊκή ομάδα. Αυτή τη φορά, θύμα της ομάδας του Άνχελ Λόπεθ ήταν ο Ατρόμητος που γνώρισε ήττα-σοκ στο Περιστέρι (2-0).

Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι αγωνίστηκε για ένα ολόκληρο ημίχρονο με δέκα παίκτες λόγω της (δικαιολογημένης) αποβολής του Ρισβάνη με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Περέα στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Οι Περιστεριώτες βρήκαν απέναντι τους μία καλά οργανωμένη ομάδα που έκλεισε σωστά τους χώρους και δεν άφησε τους παίκτες του Κάναντι να φτιάξουν το παιχνίδι τους. Ο Μανούσος προσπαθούσε να χτυπήσει στον χώρο, αλλά οι τελικές προσπάθειες του ίδιου όσο και των συμπαικτών του ήταν ημιτελείς.

Η αποβολή του Ρισβάνη στο πρώτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για τους γηπεδούχους. Ο Έλληνας στόπερ είδε δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα δέκα λεπτών για μαρκαρίσματα στον Περέα.

Ο Αυστριακό κόουτς του Ατρομήτου προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα στο δεύτερο μέρος, αλλά όσο περνούσε η ώρα ο Βόλος γινόταν και πιο επικίνδυνος. Στο 77′ ο Φεράρι έκανε υπέροχη ατομική ενέργεια από τα αριστερά, πέρασε τρεις παίκτες και γύρισε παράλληλα στην καρδιά της άμυνας για τον Δουβίκα που με προβολή έγραψε το 0-1.

Άμεσα οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, ωστόσο ο Γκαραβέλης κράτησε το 1-0 με μεγάλη επέμβαση στο τετ α τετ με τον Σάλομον και τελικά ο Δουβίκας τιμώρησε εκ νέου την ομάδα του Περιστερίου.

Ο πρώην φορ του Αστέρα έκανε κίνηση στην περιοχή, ο Γούτας τον ανέτρεψε και ο Μπαριέντος που ανέλαβε την εκτέλεση υπέγραψε το τελικό 0-2 που έφερε το πρώτο σπουδαίο τρίποντο για την ομάδα του.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΒΟΛΟΣ 0-2

Σκόρερ: 77′ Δουβίκας, 90+4′ Μπαριέντος

Διαιτητής: Τζήλος

Κόκκινες:
45+1′ Ρισβάνης

Κίτρινες:
Ρισβάνης (36′, 45+1′), Στρούγγης / Μπαρτόλο, Φεράρι, Γκουαροτσένα, Μπαριέντος, Σάντσες

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Γκαραβέλης, Φεράρι, Σάντσες, Κολόμπο, Τέκιο, Ριένστρα, Μπαριέντος (90+4′ Κρητικός), Γκουαροτσένα, Μαρτίνες (67′ Κιάκος), Περέα (80′ Γέντρισεκ), Δουβίκας.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Γκάλο, Γούτας, Ρισβάνης, Τομάσεβιτς (84′ Ενσικουλού), Κιβρακίδης, Ούμπιδες (84′ Χαρίσης), Σάλομον, Ραμπέγιο (46′ Στρούγγης), Αγκάγιεφ (46′ Μουνίθ), Μανούσος (65′ Γιακουμάκης).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς