35.3 C
Athens

Χουάνκαρ: Ένας μαχητής για τον Παναθηναϊκό

Ο Ανδρέας Καταχανάς γράφει για τον παίκτη που βρίσκεται κοντά στον Παναθηναϊκό. Οι δύο χιαστοί σε τρία χρόνια, οι επικίνδυνες σέντρες του και η επιθετική άμυνα

Εκτός απροόπτου, ο Χουάνκαρ θα αποτελέσει τον βασικό αριστερό μπακ του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν. Ο Ισπανός που είχε στα χέρια του τουλάχιστον τρεις προτάσεις από ομάδες της πατρίδας του θα φύγει για πρώτη φορά από την Ιβηρική για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε ένα πολύ χαμηλότερου επιπέδου πρωτάθλημα, αλλά σε μία ομάδα με ένα άκρως ενδιαφέρον πρότζεκτ και υπό τις οδηγίες ενός συμπατριώτη του προπονητή, του Ντάνι Πογιάτος.

Τα τελευταία τρία χρόνια ο 30χρονος πέρασε δύσκολα στη Μάλαγα: Δεν αναφερόμαστε μόνο στο κομμάτι των τραυματισμών, αλλά και στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στον ανδαλουσιάνικο σύλλογο με υποβιβασμό, περικοπές και άλλα τέτοια όμορφα που οδήγησαν στην πόρτα της εξόδου μία σειρά από ικανότατους ποδοσφαιριστές.

Ο Χουάν Κάρλος (Χουάνκαρ) είναι ο ορισμός του παίκτη-μαχητή: Δεν εγκατέλειψε στα (πολύ) δύσκολα τη Μάλαγα, ενώ δεν τον έβαλαν κάτω οι δύο σοβαροί τραυματισμοί (ρήξη χιαστού) που υπέστη και τον ανάγκασαν να μείνει στα πιτς και να χάσει 50 παιχνίδια όλο αυτό το διάστημα.

Αν σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού ξεχωρίζει, αυτό είναι σίγουρα το επιθετικό κομμάτι. Ο Ισπανός έχει διαρκή ανεβάσματα, επιχειρεί να πατά περιοχή και βγάζει εξαιρετικές σέντρες στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας.

Λόγω των δύο τραυματισμών που αναφέραμε προηγουμένως, ο Χουάνκαρ έχει χάσει σημαντικό κομμάτι της εκρηκτικότητας του. Παρόλα αυτά, παραμένει γρήγορος, συνεργάζεται με τον εξτρέμ, ενώ πολλές φορές παίρνει όλη την πλευρά για να αφήσει τον παίκτη που βρίσκεται μπροστά του να συγκλίνει.

Το αρνητικό για τον Χουάνκαρ είναι πως οι προπονητές που είχε στη Μάλαγα την τελευταία τριετία δεν τον αξιοποίησαν όπως θα μπορούσαν στο επιθετικό κομμάτι. Ο Ισπανός πάντως, προσπαθεί να βγαίνει αρκετά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και να είναι ουσιαστικός στην τελική προσπάθεια: Κάτι που εν πολλοίς δεν το κατάφερε 100% στην ομάδα της Ανδαλουσίας, που είπαμε όμως, πως αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα.

Αμυντικά, ο Χουάνκαρ αντιμετωπίζει προβλήματα στις τοποθετήσεις του και ειδικά στο “ένας εναντίον ενός”. Ο Ισπανός μπαίνει επιθετικά στις μονομαχίες (πολλές φορές στο όριο της κίτρινης κάρτας) προκειμένου να κλέψει την μπάλα και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για αντεπίθεση.

Σημειώνουμε εδώ πως στην ομάδα της Ανδαλουσίας έδειξε να του ταιριάζει περισσότερο το 3-5-2 παρά το 4-4-2, καθώς είχε όλη την πλευρά (ήταν από τους κορυφαίους στην ομάδα του), αλλά και παίκτη να τον καλύπτει στα ανεβάσματα του.

Τι θα προσφέρει στον Παναθηναϊκό; Πολλά ανεβάσματα (εφόσον το επιθυμεί και ο Πογιάτος) και μεγαλύτερη απειλή από το αριστερό άκρο της άμυνας. Πρόκειται για επιλογή κάποιου ρίσκου λόγω των σοβαρών τραυματισμών του, ωστόσο αν κοιτάξουμε την τελευταία σεζόν του – όπου ήταν εκ των κορυφαίων στη Μάλαγα και θα αποχωρήσει λόγω των περικοπών – τότε αντιλαμβάνεται κανείς πως στην Ελλάδα μπορεί να κάνει τη διαφορά και να βοηθήσει στις κλειστές άμυνες.

Σε επίπεδο μαχητικότητας, θυμίζει σίγουρα σε μεγάλο βαθμό τον Ινσούα, χωρίς όμως να είναι τόσο αξιόπιστος αμυντικά.

Το τι θα συμβεί τελικά, θα φανεί στο χορτάρι…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Ολοκληρώνεται άμεσα η μετακίνηση του Στάμενιτς στον Ολυμπιακό

Το χθεσινό δημοσίευμα του έγκυρου The Athletic όλα δείχνουν πως θα επιβεβαιωθεί, με τον Μάρκο Στάμενιτς να ετοιμάζει βαλίτσες για Ελλάδα ώστε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Μεντιλίμπαρ: Ο Ολυμπιακός είναι η Ρεάλ Μαδρίτης της Ελλάδας και στόχος είναι το πρωτάθλημα

Η συνέντευξη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην «AS» τα είχε όλα: Ατάκες, μεταγραφικά ζητήματα, ανάλυση στόχων για τη νέα σεζόν και φυσικά αναφορά στις δύο ευρωπαϊκές κούπες που κέρδισε με Σεβίλλη και Ολυμπιακό

Μαρινάκης: Γράψαμε ιστορία με δύο ευρωπαϊκά τρόπαια, να συνεχίσει ο Ολυμπιακός να κάνει τα όνειρα πραγματικότητα

14 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μέρα που ανέλαβε τον Ολυμπιακό ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με τον ισχυρό άνδρα των Ερυθρολεύκων να στέλνει το δικό του μήνυμα και να τονίζει πως η δουλειά θα είναι ακόμη πιο σκληρή ώστε οι Πειραιώτες να συνεχίσουν να στοχεύουν ψηλά