33.5 C
Athens

Ξάνθη – Απόλλων 0-1: Με το ένα πόδι στη Super League η «ελαφρά ταξιαρχία»

Μια σειρά μπαράζ που ξεπέρασε τα όρια της παρωδίας πριν καν ξεκινήσει η διεξαγωγή της. Μέχρι και αναβολή λόγω κορωνοϊού προέκυψε, αλλά αυτό ουδόλως απασχολεί τον Απόλλωνα που φαίνεται πως επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία.

Απέναντι σε μια ομάδα που – για λόγους γνωστούς σε όλους – είχε μέσο όρο ηλικίας τα 18 και κάτι, οι έμπειροι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ κυριάρχησαν παρόλο που δεν είχαν παιχνίδι στα πόδια τους εδώ και περίπου ένα εξάμηνο. Συν τοις άλλοις, οι λιγοστές λύσεις στον πάγκο καθιστούσαν πολύτιμο κάθε έναν από τους έντεκα βασικούς του μπαρουτοκαπνισμένου Έλληνα τεχνικού.

Ο Απόλλων ήταν η μακράν καλύτερη ομάδα του γηπέδου και η μοναδική που είχε τη δυνατότητα να δημιουργεί ευκαιρίες. Καμία βεβαίως δεν ήταν σαν αυτή του 3ου λεπτού, όταν o Πατράλης βρέθηκε φάτσα με τον Μπέντο (και τα δίχτυα της Ξάνθης), αλλά το παιδικό πλασέ του σταμάτησε εύκολα στον Πορτογάλο γκολκίπερ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ξανά τη δυνατότητα να σκοράρουν, όμως ο Μπέντο είπε «όχι» με εντυπωσιακό τρόπο στο εξ επαφής σουτ του Μπεντινέλι λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου. Στο 52′ ο Ιωαννίδης άφησε άγαλμα τον Πορτογάλο τερματοφύλακα, ο οποίος στάθηκε τυχερός βλέποντας την μπάλα να σταματάει στη ρίζα του δεξιού δοκαριού.

Κι ενώ οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ έδειχναν ανήμποροι να εξαργυρώσουν την υπεροχή τους, ο νεαρός Τενεκές ανέτρεψε τον Ιωαννίδη εντός περιοχής, δίνοντας την ευκαιρία στον Τόμας Μπεντινέλι να γράψει το τελικό 0-1.

Το Σάββατο οι δυο ομάδες θα τεθούν ξανά αντιμέτωπες στη… χιλιοτραγουδισμένη Ριζούπολη, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως ο Απόλλων είναι πλέον το γκραν φαβορί για να επιστρέψει στη Super League, στέλνοντας την Ξάνθη (του Μπίλ Πάπας) στην αμέσως επόμενη κατηγορία μετά από 31 χρόνια…

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Μπέντο, Τενεκές, Φασίδης, Θυμιάνης (86′ Αδαμίδης), Λεωντσάκος, Ισσακίδης, Κοτόπουλος (74′ Κωτόπουλος), Τσιτσεκίδης (86′ Παπαδόπουλος), Τσιλιγγίρης (59′ Τσιπούρας), Χασάνογλου, Φάκης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Αναγνωστόπουλος, Λαγός, Μπεντινέλι (88′ Καραγκούνης), Βάρκας, Ρώσσης, Τσαμπούρης, Πατράλης, Βιτλής, Μπλάζιτς, Κολ, Ιωαννίδης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς