33.3 C
Athens

Ραψωδία ΠΑΟΚ!

Εντυπωσιακός ο ΠΑΟΚ σάρωσε την Βασιλεία με 3-0 χάρη στα γκολ των Βαρέλα, Πρίγιοβιτς και Ελ Καντουρί!

Σπαρτάκ ετοιμάσου, έρχεται η σειρά σου! Ένας ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΠΑΟΚ «πάτησε» την Βασιλεία μέσα στο σπίτι της και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί που τον περιμένει η Σπαρτάκ Μόσχας.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε μια από τις μεγαλύτερες εκτός έδρας νίκες στην ιστορία της. Το 3-0 φαντάζει μικρό για να απεικονίσει την εικόνα του ματς. Ο ΠΑΟΚ στημένος πολύ καλά στο γήπεδο, ξεπέρασε ακόμα και την απροσδόκητη απώλεια του Βιεϊρίνια στην προθέρμανση. Ο Λουτσέσκου είχε διαβάσει την ελβετική ομάδα και την έδωσε στο… πιάτο στους παίκτες του. Βρήκε τις αδυναμίες της Βασιλείας και τις εκμεταλλεύτηκε όλες.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε εξαιρετικά στοιχεία στο παιχνίδι του. Τα τρίγωνα που έστηνε στο γήπεδο με τον Πέλκα να συμμετέχει στην δημιουργία και να μοιράζει παιχνίδι στον Λημνιό (κυρίως) και Ελ Καντουρί, έδειχναν πολύ καλά δουλεμένα στην προπόνηση. Οι παίκτες γνώριζαν τις θέσεις τους στο γήπεδο και βρισκόντουσαν εύκολα.
Ο «δικέφαλος» μοίρασε υποσχέσεις στους φίλους του για μια εξαιρετική σεζόν, αν και βρισκόμαστε ακόμα στο ξεκίνημα.

Η Βασιλεία κάτι προσπάθησε να κάνει στο ξεκίνημα, όμως ο ΠΑΟΚ πήρε νωρίς το προβάδισμα στο σκορ και έκανε τη ζωή του πιο εύκολη. Η αμυντική ανισορροπία που είχε στο διάστημα 15’ -45’, ξεπεράστηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Το 2-0 του Πρίγιοβιτς στο 52’ έβαλε τέλος στις ελπίδες των Ελβετών για πρόκριση και εκτόξευσε στα ύψη την ψυχολογία των παικτών του ΠΑΟΚ, που συνέχισαν και πέτυχαν και τρίτο γκολ με τον Ελ Καντουρί στο 60’.

Από το χρονικό αυτό σημείο το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο ΠΑΟΚ πήρε εύκολα τη νίκη και την πρόκριση. Το ελάχιστο που εξασφάλισε η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι η συμμετοχή της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και θα κυνηγήσει κόντρα στην Σπαρτάκ Μόσχας να πραγματοποιήσει το όνειρο της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο χθεσινός ΠΑΟΚ μπορεί να τα καταφέρει!

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ιταλός Πάολο Βαλέρι.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Όμλιν, Κουμάρτ, Βιντμέρ, Σούκι, Μπαλάντα, Τσούφι, Ντιέ, Στόκερ (46′ Κάμπο), Καλούλου, Μπούα, Αγέτι(74′ Βαν Βονγκσφίνκελ).
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας (84′ Ουάρντα), Λημνιός, Ελ Καντουρί (74′ Ζαμπά), Πρίγιοβιτς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς