Γουλβς – Ολυμπιακός 1-0: Του καραφλού… Σωτήρος γιόρτασαν οι Λύκοι!

Ένα ευρωπαϊκό ταξίδι που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019 για τον Ολυμπιακό έφτασε στο τέλος του στο «Μολινό» τον Αύγουστο του 2020. Μία από τις κορυφαίες χρονιές των Ερυθρολεύκων τόσο σε εγχώριο όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ολοκληρώθηκε άδοξα: Όχι γιατί αποκλείστηκε από μία αγγλική ομάδα όπως η Γουλβς, αλλά γιατί άξιζε την πρόκριση στο Final 8 του Europa League.

Ο διαιτητής Μαρτσίνιακ όμως είχε διαφορετική άποψη: Ο Πολωνός δεν άφησε τους Ερυθρόλευκους να διεκδικήσουν αυτό που πραγματικά άξιζαν στο Γουλβερχάμπτον και η ήττα από τη Γουλβς (1-0) έμοιαζε… μονόδρομος μετά τις αποφάσεις του και τα σφυρίγματα του, πολλά εκ των οποίων μπορούν να χαρακτηριστούν σκανδαλώδη.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να ξετυλίξουμε το κουβάρι των όσων συνέβησαν στο «Μολινό». Οι Ερυθρόλευκοι από πολύ νωρίς βρέθηκαν με την… πλάτη στον τοίχο. Πρώτα προειδοποίησε ο Χιμένες στο 3′ μετά τη λάθος πάσα του Γκιλιέρμε, ωστόσο τέσσερα λεπτά αργότερα συνέβη το… μοιραίο.

Ο Αλέν έκανε τραγικό λάθος και έσπρωξε τον Ποντένσε εντός περιοχής και ο Μαρτσίνιακ δίχως να το σκεφτεί υπέδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ραούλ Χιμένες ανέλαβε την εκτέλεση και στο 8′ έγραψε το 1-0 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Θυμηθείτε το 1-0 της Γουλβς:

https://athlosnews.gr/goylvs-olympiakos-to-penalti-toy-alen-ston-pontense-kai-to-1-0-vid/

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς συνέχισε να μη βρίσκει τα πατήματα της, ωστόσο η Γουλβς δεν είχε τον τρόπο να βάλει πίεση στα αντίπαλα καρέ – ειδικά από τη στιγμή που υπήρχαν οι απουσίες των Σεμέδο και Σα -.

Ο Ολυμπιακός σταδιακά βρήκε τον ρυθμό του και δημιούργησε μεγάλη ευκαιρία από τα αριστερά στο 19′: Ο Τσιμίκας συνεργάστηκε με τον Μασούρα και ο διεθνής αριστερός μπακ με φοβερό σουτ στην κίνηση είδε τον Πατρίσιο να στέλνει την μπάλα κόρνερ. Εννέα λεπτά αργότερα έγινε η πρώτη από τις δύο φάσεις που σημάδεψε την αναμέτρηση.

Στο 28′ ο Ομάρ έβγαλε βαθιά μπαλιά στον κενό χώρο για τον Ελ Αραμπί που βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, γύρισε στο ύψος του πέναλτι για τον επερχόμενο Καμαρά που βρήκε δίχτυα.

Ωστόσο, μετά από τον επανέλεγχο του VAR δόθηκε οφσάιντ το οποίο είναι η αλήθεια πως δεν μπορεί να καταλάβει κανείς πως δόθηκε. Τόσο περίεργη φάση που προκάλεσε ακόμα και τις αντιδράσεις Άγγλων που παρακολουθούσαν την αναμέτρηση.

Θυμηθείτε τη φάση:

https://athlosnews.gr/goylvs-olympiakos-to-ofsaint-skandalo-sto-gkol-toy-kamara-pic-vid/

Από εκεί και πέρα στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έκανε το παιχνίδι του, με τον Πέδρο Μαρτίνς να κάνει αλλαγές που βοήθησαν στο να παίξουν ακόμα καλύτερα οι φιλοξενούμενοι. Ο Ραντζέλοβιτς και πολλώ δε μάλλον ο Φορτούνης βοήθησαν τον Ολυμπιακό να μεταφέρει το παιχνίδι στα καρέ της Γουλβς, η οποία προσπάθησε να διαχειριστεί το αποτέλεσμα και όποτε κινδύνευσε είτε είχε τον Ρούι Πατρίσιο στο τέρμα είτε τον… Σωτήρα Μαρτσίνιακ με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του.

Ο Πολωνός έκλεισε τελείως τα μάτια στο σπρώξιμο του Μπολί στον Ελ Αραμπί στη φάση του 55ου λεπτού και δεν πήγε καν να τσεκάρει τη φάση στο VAR. Για την ακρίβεια δεν περίμενε… λεπτό να ενημερωθεί πως όντως υπάρχει παράβαση. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντόχερτι έβγαλε εκτός πορείας τον Τσιμίκα που μπούκαρε στην περιοχή σε μία φάση που ο διαιτητής αποφάσισε να μην κοιτάξει καν τη φάση. Βέβαια από τη στιγμή που δόθηκε το πέναλτι στο 8′, είναι να απορεί κανείς πως δεν έλεγξε καμία από τις δύο φάσεις.

Ο Πέδρο Μαρτίνς τα έπαιξε όλα για όλα και πέρασε στο ματς και τον Χασάν αντί του Καμαρά με στόχο να διεκδικήσει το γκολ που θα στείλει το ματς στην παράταση. Η Γουλβς δεν μπορούσε να απειλήσει στους κενούς χώρους. Για την ακρίβεια εξαιρουμένης της φάσης που δημιουργεί ο… Μπα για τον Ζότα (μάζεψε ο Αλέν) και του σουτ του Ποντένσε από λάθος της άμυνας του Ολυμπιακού (ο Γάλλος γκολκίπερ έκανε θεαματική επέμβαση), οι Λύκοι έδειχναν… φοβισμένοι.

Οι Ερυθρόλευκοι είδαν το όνειρο να… σβήνει και να μένουν με τα μεγάλα «αχ» στο σουτ από κοντά του Ελ Αραμπί στο 67′ και στην κεφαλιά του Χασάν στο 81′ που έδιωξε ο Πατρίσιο. Ένας Ολυμπιακός με 16 τελικές και με ποσοστό κατοχής μπάλας στο 62% κατάφερε έμεινε εκτός συνέχειας και δεδομένα άξιζε μία θέση στα προημιτελικά.

ΓΟΥΛΒΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0

Σκόρερ: 8′ πεν. Χιμένες

Κίτρινες: 38′ Μουτίνιο / 45′ Τσιμίκας, 45’+4′ Μπα, 74′ Σισέ

Διαιτητής: Σίμον Μαρτσίνιακ (Πολωνία)

Γήπεδο: Μολινό

Γουλβς (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Ρουί Πατρίσιο, Ντόχερτι, Μπολί, Κόουντι, Σαΐς – Ότο, Ζοάο Μουτίνιο, Νέβες, Αντάμα Τραορέ (57′ Ζότα), Ποντένσε (71′ Ντεντόνκερ), Ραούλ Χιμένες.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Αλέν, Ελαμπντελαουί, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε (82′ Καφού), Καμαρά (65′ Χασάν), Μπουχαλάκης (46′ Φορτούνης), Μασούρας (46′ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά, Αραμπί.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ «16»:

Tετάρτη 5/8

Κοπεγχάγη – Μπασακσεχίρ 3-0 [0-1] (4′, 52′ πεν. Βιντ, 62′ Φαλκ)

Σαχτάρ – Βόλφσμπουργκ 3-0 [2-1] (89′, 90+3′ Μοράες, 90+1′ Σόλομον)

Ίντερ – Χετάφε 2-0 (33′ Λουκάκου, 83′ Έρικσεν)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – ΛΑΣΚ 2-1 [5-0] (57′ Λίνγκαρντ, 88′ Μαρσιάλ / 55′ Βίζινγκερ)

Πέμπτη 6/8

Λεβερκούζεν – Ρέιντζερς 1-0 [3-1] (51′ Ντιαμπί)

Σεβίλλη – Ρόμα 2-0 (21′ Ρεγκιλόν, 44′ Εν Νεσιρί)

Βασιλεία – Άιντραχτ 1-0 [3-0] (88′ Φράι)

Γουλβς – Ολυμπιακός 1-0 [1-1] (8′ πεν. Χιμένες)

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

Σαχτάρ – Βασιλεία

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κοπεγχάγη

Ίντερ – Λεβερκούζεν

Γουλβς – Σεβίλλη

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Ιρλανδία – Αγγλία 0-2: Εύκολη επικράτηση στο πρώτο ματς μετά την αποχώρηση του Σάουθγκεϊτ

Με υπηρεσιακό προπονητή τον Λι Κάρσλι, η Αγγλία ξεκίνησε...

Ασύλληπτη Σταματοπούλου: Χρυσή Παραολυμπιονίκης στα 50μ. ύπτιο S4

Στην τελευταία της παρουσία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο S4 και πανηγυρίζει μια τεράστια επιτυχία στην καριέρα της δίνοντας στην Ελλάδα το 13ο μετάλλιο

Παναθηναϊκός: Ανακοινώθηκε ο Οσμάν για τη σεζόν 2024/25

Μερικές ώρες μετά την αποκάλυψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσεντί Οσμάν για έναν χρόνο

Εθνική: Ο Μασούρας θα χάσει και το ματς με την Ιρλανδία

Χωρίς τον Γιώργο Μασούρα θα παραταχθεί η εθνική Ελλάδας στο πρώτο (Φινλανδία) αλλά...

Ο Τσεντί Οσμάν γιορτάζει τη Γενοκτονία των Ποντίων: Ποιοι άφησαν στο σκοτάδι τον πατριώτη Δ. Γιαννακόπουλο; (pics)

Το πρόσφατο - και άκρως θλιβερό - παρελθόν του υπερεθνικιστή Τσεντί Οσμάν βγήκε στην επιφάνεια μετά την αποκάλυψη της επικείμενης μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό και όλοι πλέον αναρωτιούνται για το πώς θα αντιδράσει ο δεδηλωμένος πατριώτης Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Ιωαννίδης: Ο Γιοβάνοβιτς έχει πλάνο και ταυτότητα, θα γινόμαστε καλύτεροι

Με τρία γκολ και δύο δοκάρια, μια γεμάτη εμφάνιση...

Η Γερμανία σκόρπισε με 5 γκολ την Ουγγαρία, καθάρισε στο τέλος η Ολλανδία

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Γερμανία στην πρεμιέρα της...

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Σταματοπούλου: Ήταν η τελευταία μου χρονιά, έλεγα πως θα δώσουμε ό,τι μπορούμε και το κάναμε (vid)

Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσει την παρουσία της...

Ολυμπιακός: Χαμός στο Λεωνίδιο για την κούπα του Conference League

Στο Λεωνίδιο βρέθηκε σήμερα (7/9) η κούπα του Conference...