Και με 50 χιλιάρικα έκλεινε στον Ολυμπιακό ο Ρανγκέλ, τι «παίχτηκε» με Γιάκομπσεν

Εξαιρουμένου του Ζήση που αποχώρησε για τον Ολυμπιακό, Ρανγκέλ και Γιάκομπσεν παρέμειναν στον Παναθηναϊκό, με τον πρώτο να υπογράφει μονοετές και τον δεύτερο διετές κλειστό συμβόλαιο.

Οι δύο τους επιβραβεύτηκαν για την πολύ καλή παρουσία τους και ανανέωσαν όταν πλέον η κατάσταση διοικητικά – μετά την απομάκρυνση του Δ. Γιαννακόπουλου – εξομαλύνθηκε κάπως. Παρόλα αυτά, οι δύο ξένοι του τριφυλλιού είχαν ανοιχτά τα αυτιά τους σε προτάσεις και μάλιστα έφτασαν σε συζητήσεις με άλλες ομάδες σε διαφορετική χρονική περίοδο.

Δεδομένο πρώτο: Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αναμφίβολα ήταν ο καλύτερος στη θέση του στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός είχε αξιολογήσει θετικά τον παίκτη και τον προσέγγισε, με τις δύο πλευρές να συζητούν για συνεργασία ενόψει της επόμενης σεζόν. Ο Ρανγκέλ μπορεί να ισχυρίστηκε πως έκλεισε εξ’ αρχής την πόρτα στους Ερυθρόλευκους, ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του FWS, η προσέγγιση στον 30χρονο έγινε πριν την ημιτελική φάση της Volley League. Οι συζητήσεις πήγαν καλά με τον Βραζιλιάνο σε πρώτο στάδιο, ωστόσο σε δεύτερο επίπεδο – και αφού υπήρξε θετική αντίδραση στην αρχική κουβέντα – δεν υπήρξε συμφωνία και οι διαπραγματεύσεις κόλλησαν. Μπορεί λοιπόν να ισχυρίστηκε σε πρόσφατη συνέντευξη του πως «δεν πάω στον Ολυμπιακό ούτε με 1.000.000 ευρώ», ωστόσο οι συζητήσεις δεν έγιναν για 1.000.000 ευρώ, αλλά για πολύ, πάρα πολύ λιγότερα. Μετά μπήκε στο παιχνίδι και ο ΠΑΟΚ με καλή πρόταση που τελικά απορρίφθηκε από τον αθλητή.

Δεδομένο δεύτερο: Ο Γιάκομπσεν είχε επίσης πρόταση από τον Ολυμπιακό. Ο Δανός με ρίζες από την Αργεντινή ήταν πρωταγωνιστής στο φετινό πρωτάθλημα και οι Ερυθρόλευκοι εξέτασαν πολύ σοβαρά την περίπτωση του, καταθέτοντας τελικά πρόταση. Ο ίδιος όμως στα 36 του ζητούσε κλειστό διετές συμβόλαιο.

Μάλιστα, μέχρι οι Ερυθρόλευκοι να προχωρήσουν στην απόκτηση ξένου κεντρικού (άρα και Έλληνα πασαδόρου), ο Γιάκομπσεν πίεσε – όταν διαπίστωσε πως ήταν στον αέρα το μέλλον του λόγω της αστάθειας – και κυνήγησε και ο ίδιος μεταγραφή του στο αντίπαλο στρατόπεδο, παρότι ο ίδιος και μετά την ανανέωση του συμβολαίου του δήλωσε παθιασμένος με το τριφύλλι.

Ο Ολυμπιακός τελικά και ύστερα από την εισήγηση του προπονητή του, Δημήτρη Καζάζη, αποφάσισε να ρισκάρει και να κινηθεί για έναν ταλαντούχο Έλληνα πασαδόρο (Κασαμπαλής) και να αποκτήσει ξένο κεντρικό προκειμένου να υπάρξει βελτίωση στο κομμάτι του μπλοκ. Κάτι που αποδείχθηκε με την απόκτηση του Όκολιτς, αλλά και του Φρομ που είναι εξαιρετικός σε αυτό το κομμάτι.

Που καταλήγουμε; Ειδικά στο βόλεϊ οι αθλητές βλέπουν καθαρά επαγγελματικά τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους και αυτό έχει αποδειχθεί πολλάκις στο παρελθόν, πολλώ δε μάλλον το φετινό καλοκαίρι που ο κορωνοϊός δημιούργησε μεγαλύτερο άγχος στους αθλητές και οδήγησε και σε περιορισμό στα μπάτζετ (παράδειγμα Κοκκινάκη και Ζήση).

Αν κάτι φαίνεται άσχημο, αυτό είναι η διάθεση για ψέματα προκειμένου να ικανοποιηθεί μία (μικρή) μερίδα οπαδών. Κανείς δεν θα κρίνει τον παίκτη αρνητικά αν υποστηρίξει πως θα πήγαινε στο αντίπαλο στρατόπεδο για παραπάνω χρήματα. Θα τον κρίνει όμως αν κάνει δηλώσεις με ιδιαίτερα… οπαδικό στυλ, όταν η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και τον εκθέτει…

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...