Η διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας απάντησε στα ψευδή δημοσιεύματα σχετικά με την την παροχή υπηρεσιών φύλαξης του γηπέδου.
Η ανακοίνωση:
«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων αναφορικά με την παροχή υπηρεσιών φύλαξης (security), η Διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας επιθυμεί να αποκαταστήσει την αλήθεια.
Πρώτον, οι όροι προκήρυξης του διαγωνισμού, που εγκρίθηκε από το Δ.Σ. στις 20/11/2019 , δεν ανταποκρίνονταν στις έκτακτες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, η καθημερινή διέλευση χιλιάδων πολιτών από τον χώρο ευθύνης μας επέβαλε την αναμόρφωση των όρων παροχής υπηρεσιών φύλαξης, με γνώμονα την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των αθλητών και υπαλλήλων του Σ.Ε.Φ., καθώς και των διερχομένων. Η μείωση των φαινομένων παραβατικότητας στο εσωτερικό, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου αποτελούν περίτρανη απόδειξη. Σήμερα, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έχει μετατραπεί από θύλακα ανομίας σε φάρο ασφάλειας για τον Φαληρικό όρμο.
Δεύτερον, η απευθείας ανάθεση στην εταιρεία-πάροχο εδράζεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ΦΕΚ Α’ Αρ. Φ. 64/14.03.2020 που επιτρέπει κατά παρέκκλιση την πραγματοποίηση ανάλογων διαδικασιών για λόγους αποτελεσματικότητας, αλλά και προσαρμοστικότητας στις νέες ανάγκες που δημιούργησε ο Covid-19.
Τρίτον, το αντικείμενο των συμβάσεων διαφέρει σημαντικά. Ειδικότερα, η σύμβαση που υπεγράφη προσφάτως, αφορά την φύλαξη: i) του φυλακίου λίμνης σε εικοσιτετράωρη βάση (ήτοι 3 βάρδιες και 3 άτομα ανά ημέρα), ii) του περιβάλλοντος χώρου με τη χρήση μοτοσικλετών και ποδηλάτων για συνολικά 16 ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή (ήτοι 4 βάρδιες και 4 άτομα) και 24 ώρες αντίστοιχα για Σάββατο έως Κυριακή, αλλά και για τις ημέρες εθνικών εορτών και αργιών (ήτοι 3 βάρδιες και 3 άτομα). Αντιθέτως ο ακυρωθείς διαγωνισμός προέβλεπε την φύλαξη των μαρινών για συνολικά 16 ώρες (ήτοι 2 βάρδιες και 2 άτομα) και του περιβάλλοντος χώρου για 8 ώρες με τη χρήση αυτοκινήτου(ήτοι 1 βάρδια και 1 άτομο).
Τέταρτον, η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, για την οποία στοχοποιούνται μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν αποτελεί πρωτόγνωρη πρακτική. Τουναντίον, εφαρμόστηκε κατά κόρον από την προηγούμενη διοίκηση με αποδέκτη συγκεκριμένη εταιρεία-πάροχο. Σε μια περίοδο, μάλιστα, που δεν υπήρχαν έκτακτες συνθήκες ούτε και κάποιο νομικό πρόσκομμα στη διεξαγωγή διαφανούς διαγωνιστικής διαδικασίας.
Τα εν λόγω δημοσιεύματα έχουν στόχο να κηλιδώσουν τη βελτιωμένη εικόνα του Σ.Ε.Φ. που είναι, πλέον, ορατή σε όποιον το επισκέπτεται, αλλά και να υπονομεύσουν την αξιοπιστία της διαδικασίας λήψης αποφάσεων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Δεν θα τα καταφέρουν!
Επιφυλασσόμαστε να υπερασπίσουμε με κάθε νόμιμο μέσο τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα τόσο του ΣΕΦ όσο και των μελών του ΔΣ».