27.7 C
Athens

Το πλάνο της UEFA για την ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων

Για αύριο και την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, αλλά το σχέδιο που προκύπτει για με την ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων φαίνεται ότι έχει ήδη καθοριστεί, σύμφωνα με όσα αναφέρουν ευρωπαϊκά ΜΜΕ.

Το Champions League και το Europa League θα θυμίζουν περισσότερο «Μουντιάλ συλλόγων» και η τελική τους φάση θα φιλοξενηθεί σε Λισαβόνα και Γερμανία, αντίστοιχα.

Οι επαναληπτικοί αγώνες που εκκρεμούν στις δύο διοργανώσεις θα γίνουν κανονικά στις προγραμματισμένες έδρες, χωρίς όμως την παρουσία φιλάθλων, συμπεριλαμβανομένης της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη Γουλβς, που θα διεξαχθεί κανονικά στο Μολινό.

Το Final-8 του Champions League αναμένεται γίνει στην Πορτογαλία, στο Da Luz και το Alvalade, τις έδρες των Μπενφίκα και Σπόρτινγκ Λισαβόνας αντίστοιχα, ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν από τους προημιτελικούς έως τον τελικό, που έχει προγραμματιστεί για 23 Αυγούστου. Οι προημιτελικοί θα γίνουν από 12 έως 15 Αυγούστου και οι ημιτελικοί στις 18 και 19.

Η Κωνσταντινούπολη, όπου είχε προγραμματιστεί να γίνει ο τελικός του UCL αυτή την σεζόν, θα φιλοξενήσει τον τελικό του 2021, ενώ ο τελικός του Champions League 2022 θα γίνει στην Αγία Πετρούπολη.

Το Final-8 του Europa League θα διοργανωθεί σε τέσσερις πόλεις της Γερμανίας: Ντούισμπουργκ, Γκελζενκίρχεν, Ντίσελντορφ και Κολωνία.

Οι αγώνες για τα ζευγάρια Ίντερ-Χετάφε και Ρόμα-Σεβίλη θα είναι μονοί και θα γίνουν στις 21 Αυγούστου, δύο ημέρες πριν τον τελικό Champions League.

Τέλος, σύμφωνα με τον σχετικό σχεδιασμό, το Ευρωπαϊκό Super Cup θα διεξαχθεί στις 24 Σεπτεμβρίου στην Βουδαπέστη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς