22.2 C
Athens

«Θα καώ γ@@ημένε, αλλά θα με θυμάσαι» – Νέο συγκλονιστικό βίντεο κατοίκου από το Νέο Βουτζά (video)

Εκπαιδευμένος εθελοντής δασοπυροσβέστης ο ίδιος, έμεινε να δώσει μάχη για να σώσει τα παιδιά του και το σπίτι του

Ακόμα ένα βίντεο το οποίο δείχνει τις τρομακτικές φλόγες οι οποίες άφησαν στο πέρασμά τους 88 νεκρούς και πολλούς αγνοούμενους είδε το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο φαίνεται η προσπάθεια ενός κατοίκου από τον Νέο Βουτζά να σώσει την οικογένειά του και το σπίτι του από τις τεράστιες φλόγες, οι οποίες πλησιάζουν απειλητικά.

Οπως φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω η ταχύτητα με την οποία πλησιάζει η φλόγα είναι μεγάλη καθώς μέσα σε λίγα μόλις λεπτά φτάνει μπροστά του.

Την ώρα που τραβάει το γήπεδο, καταβρέχοντας τα δέντρα στο οικόπεδό του, αλλά και σε αυτό των γειτόνων του, αναφέρει το όνομά του και λέει ότι μέσα στο σπίτι έχει τα παιδιά του.

O κάτοικος πνέει μένεα κατά του δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, που τον καθιστά υπεύθυνο για την έλλειψη φροντίδας και καθαριότητας όλης της γύρω περιοχής που είναι γεμάτη ξερά χόρτα και λέει χαρακτηριστικά: «Θα καώ γ@@@, αλλά θα με θυμάσαι».

«Ολα έγιναν τόσο γρήγορα που έπρεπε να δράσουμε αστραπιαία και ψύχραιμα» λέει. «Το μόνο που σε σκοτώνει σίγουρα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ο πανικός», σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Οταν ρωτήθηκε πώς έδρασε, περιγράφει τη διαδικασία με απλά και σχολαστικά βήματα. «Το πρώτο και δυσκολότερο βήμα είναι η απόφαση τού να φύγεις ή να μείνεις. Πρέπει να σταθμίσεις σωστά τις πιθανότητες και τους παράγοντες, αξιολογώντας την κατάσταση».

Βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν με εξωπραγματικές ταχύτητες και μη μπορώντας να βασιστεί στην έξωθεν βοήθεια, μιας και δεν υπήρχε ίχνος Πυροσβεστικής ή άλλης βοήθειας πουθενά, αποφάσισε να μη ρισκάρει την φυγή προς τα εμπρός, που θα ήταν αρκετά αβέβαιη.

Οπως αναφέρει στα «Νέα», μαζί με την γυναίκα του τη Σοφία και τα δύο τους αγόρια, τον Φίλιππο 11 και τον Ιάσονα 9 χρονών άρχισαν το σφράγισμα του σπιτιού, κλείνοντας ερμητικά όλες τις εξωτερικές πόρτες και παράθυρα, σφραγίζοντάς τα με βρεγμένες πετσέτες και απομακρύνοντας οτιδήποτε εύφλεκτο βρισκόταν κοντά τους.

Στη συνέχεια, έκλεισαν όλες τις εσωτερικές πόρτες και γέμισαν την μπανιέρα με νερό. Ακολούθησε η εκπαίδευση των παιδιών στη χρήση πυροσβεστήρων και οδηγίες στο τι ακριβώς πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που μπει καπνός στο σπίτι. Τους εφοδίασε με μάσκες, βρεγμένες πετσέτες και μουσκεμένα σεντόνια σε περίπτωση που έπρεπε να μπουν στην μπανιέρα και να αναπνεύσουν μέσα από αυτά φιλτράροντας τον αέρα και βγήκε να δώσει την δική του μάχη.

Ως εκπαιδευμένος εθελοντής δασοπυροσβέστης, είχε συμμετάσχει πολλές φορές στην κατάσβεση πυρκαγιών στην Αττική, αλλά αυτή τη φορά ήταν διαφορετικό. Επρεπε να σώσει τη δική του οικογένεια και όχι κάποιου άλλου. Ανέβηκε στην ταράτσα κι άρχισε να καταβρέχει τα δέντρα του κήπου του και των γειτόνων και όταν οι φλόγες έφτασαν στον μαντρότοιχό του καίγοντας τα ψηλά πεύκα των διπλανών οικοπέδων, επικεντρώθηκε στην κατάσβεση των επίγειων εστιών για να εμποδίσει την εξάπλωση της φωτιάς. «Ο τρομακτικός αέρας έφερε τη φωτιά γρήγορα, αλλά την έδιωξε και γρήγορα και σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της», λέει.

«Το γεγονός ότι άφησαν τη φωτιά να περάσει τη Λ. Μαραθώνος ήταν τραγικό. Αν αυτό συνέβαινε μια μέρα πριν, την Κυριακή, που κόσμος θα είχε πάει για μπάνιο, τα θύματα θα ήταν χιλιάδες», καταλήγει.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς