Από το καμπιονάτο στον ΠΑΟΚ ο Τζούριτς

Ισχυρή μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ, που ντύνει τον 29χρονο διαγώνιο στα ασπρόμαυρα, 7 χρόνια μετά την τελευταία του παρουσία στη Volleyleague

Οι απώλειες του Ραφαήλ Κουμεντάκη και του Παναγιώτη Πελεκούδα μπορεί να… πόνεσαν τους φίλους του ΠΑΟΚ, η «ασπρόμαυρη» διοίκηση ωστόσο φρόντισε σύντομα να επανορθώσει με μία μεταγραφή-έκπληξη. Οι φιναλίστ της  Volleyleague ανακοίνωσαν τον επαναπατρισμό του Δημήτρη Τζούριτς, ο οποίος επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα επτά χρόνια μετά το ξεκίνημα της διεθνούς του καριέρας.

Η απόκτηση του 29χρου διαγώνιου αποτελεί την πρώτη σημαντική κίνηση του ΠΑΟΚ στην προσπάθειά του να επανέλθει στην κορυφή και αναμένεται σύντομα να την ακολουθήσει η απόκτηση ενός ακόμα πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, του Ντίμα Φιλίποφ. Η άφιξη του Τζούριτς στη Θεσσαλονίκη θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ο Έλληνας διεθνής προέρχεται από μία δύσκολη, λόγω τραυματισμών, χρονιά στη Βερόνα και η κατάσταση της υγείας του θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η συμφωνία με το «ασπρόμαυρο» ΤΑΠ σηματοδοτεί την επιστροφή του Δημήτρη Τζούριτς στη Volleyleague μετά από επτά χρόνια, όταν άφησε τον Ολυμπιακό για να ακολουθήσει τις σειρήνες που ηχούσαν από το ιταλικό πρωτάθλημα και την Τρεντίνο. Το 2013 μετακόμισε στην Άγκυρα για λογαριασμό της Χάλκμπανκ, η σεζόν 2014-’15 τον βρήκε στην κορεάτικη Σουγόν, ενώ την επόμενη χρονιά ο δρόμος του τον οδήγησε πάλι στο καμπιονάτο για να φορέσει ξανά τη φανέλα της Τρεντίνο. Τελευταίος σταθμός του πανύψηλου (2.11μ.) διαγώνιου ήταν η Βερόνα, την οποία αποχαιρετά για χάρη της Θεσσαλονίκης.