25.2 C
Athens

Έγιναν εθνικοί ήρωες

Χαμός επικράτησε στο αεροδρόμιο του Ντακάρ μόλις επέστρεψαν οι κορυφαίοι ρέφερι της Σενεγάλης. Ο λόγος για τον διαιτητή Μαλάγκ Ντιεντιού και τους βοηθούς του Τζιμπρίλ Καμαρά και Ελ Χατζί Σαμπά. Εκατοντάδες άτομα τους αποθέωσαν για τις εμφανίσεις τους στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Οι τρεις διεθνείς ρέφερι κράτησαν ψηλά τη σημαία της χώρας μετά τον αποκλεισμό της εθνικής τους ομάδας στην φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Ο Ντιεντιού είχε σφυρίξει μέχρι εκείνη τη στιγμή τα παιχνίδια Κόστα Ρίκα-Σερβία (0-1) και Ουρουγουάη-Ρωσία (3-0). Όμως η FIFA τον όρισε στην συνέχεια στην αναμέτρηση Βέλγιο-Ιαπωνία (3-2) που έγινε στους «16» και τέταρτο διαιτητή στον μικρό τελικό ανάμεσα στο Βέλγιο και την Αγγλία (2-0).

Οι Σενεγαλέζοι υποδέχθηκαν με χορούς και τραγούδια τους τρεις ρέφερι. Το παρών έδωσαν ο υπουργός αθλητισμού της χώρας Ματάρ Μπά και τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας που τους έδωσαν τιμητικά διπλώματα.

Ο Ντιεντιού έκανε μία σύντομη αναφορά στην διαιτητική του πορεία και ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Μπανταρά Σενέ, τον οποίο ευχαρίστησε γιατί είναι ο μέντορας των καλύτερων διαιτητών της Σενεγάλης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς