27.8 C
Athens

Η πρόκριση φέρνει «χρυσάφι» στα ταμεία του Ολυμπιακού

Από το χθεσινό βράδυ άπαντες πανηγυρίζουν στον Ολυμπιακό για μία εξαιρετικά σημαντική επιτυχία, αυτή της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League. Πρόκειται αναμφίβολα για μία εξέλιξη, η οποία ενισχύει το αγωνιστικό κύρος των «ερυθρόλευκων» και παράλληλα τονώνει την ευρωπαϊκή τους ιστορία. Ωστόσο, οι συνέπειες αυτής θα έχουν αντίκρυσμα και σε οικονομικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα οι Πειραιώτες μετά τον θρίαμβο του Κράσνονταρ πρόκειται να λάβουν ένα ποσό που θα ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Πώς προκύπτει αυτό;

Αρχικά, κάθε ομάδα που δίνει το «παρών» στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης αυτόματα πληρώνεται με 15,25 εκατομμύρια. Σ’ αυτά, όμως, προστίθεται ένα εξίσου υψηλό ποσό. Αυτό προέρχεται από το δεκαετές ranking της UEFA, μία νέα έμπνευση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, σύμφωνα με την οποία υπολογίζεται το bonus που κάθε ομάδα παίρνει από τη συμμετοχή της στον θεσμό.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη 31η θέση, ωστόσο, είναι η 21η κορυφαία ομάδα από τις υπάρχουσες στη διοργάνωση. Μάλιστα, η κατάταξή του μπορεί να είναι ακόμα καλύτερη, εφόσον αποκλειστεί ο ΑΠΟΕΛ απόψε απέναντι στον Άγιαξ. Με βάση, όμως, τα τωρινά δεδομένα η θέση που κατέχει πρόκειται να του αποφέρει 13,296 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα συμπληρώσουν τα παραπάνω, αλλά και εκείνα από το market pool, το οποίο θα είναι το υψηλότερο δυνατό μετά και τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς