25.7 C
Athens

«Έσωσε το Παγκόσμιο κύπελλο»

Το εγκώμιο του Μασιμιλιάνο Ιράτι έπλεξε ο επικεφαλής της επιτροπής της διαιτησίας στην Ιταλία Μαρσέλο Νίτσι. Σε συνέντευξη που παραχώρησε, τόνισε ότι η συμβολή του συμπατριώτη του ήταν καθοριστική στην εξέλιξη του τελικού του Μουντιάλ στη Μόσχα.

Ο Ιράτι ήταν επικεφαλής του VAR στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Σύμφωνα με τον Νίτσι, ο Ιράτι διόρθωσε τον Πιτάνα, τον διαιτητή του ματς, στην φάση που η μπάλα ήρθε σε επαφή με το χέρι του Πέρισιτς μέσα στην περιοχή των Κροατών. Ο Αργεντινός ρέφερι έδειξε κόρνερ αλλά ο Ιράτι παρενέβη και του είπε ότι έγινε πέναλτι. Ο Νίτσι είπε χαρακτηριστικά: «Ο Ιράτι έσωσε το Παγκόσμιο κύπελλο. Ήταν ο δημιουργός μίας θεμελιώδους απόφασης. Χωρίς αυτή υπέρ της Γαλλίας δεν ξέρω τι θα γινόταν μετά».

Ο Νίτσι δέχθηκε ερώτηση αναφορικά με τον τρόπο που λειτουργεί το VAR στην πατρίδα του. Στην Ιταλία το σύστημα δεν ελέγχεται από ένα δωμάτιο αλλά μέσω van σε κάθε γήπεδο. Σε αντίθεση δηλαδή με ότι συνέβη στο Μουντιάλ και με το «ελληνικό» σχέδιο που βρίσκεται στα σκαριά. Ο Νίτσι απάντησε ότι δεν πρόκειται να γίνουν αλλαγές γιατί την περασμένη σεζόν το VAR λειτούργησε πολύ καλά στο ιταλικό πρωτάθλημα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς