29.9 C
Athens

Το έπος του 2004 δύσκολα επαναλαμβάνεται

Η λήξη του τελικού στη Μόσχα βρήκε την Γαλλία να πανηγυρίζει και την Κροατία να σκέφτεται τι έκανε λάθος που έχασε το τρόπαιο. Η Χρβάτσκα έφτασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό. Άγγιξε το όνειρο, αλλά το φαβορί επικράτησε. Η ομάδα – έκπληξη κατέρρευσε στο τελευταίο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τότε ακριβώς σκέφτηκα ότι αυτό που πέτυχε η εθνική μας ομάδα το 2004 είναι εξαιρετικά δύσκολο αν όχι απίθανο να επαναληφθεί. Οι έλληνες διεθνείς μπήκαν στον τελικό του Ντα Λουζ και όλοι περίμεναν ότι θα χάσουν. Ότι ήταν ακατόρθωτο να νικήσουν για δεύτερη φορά την οικοδέσποινα Πορτογαλία του Φίγκο, του Ρουί Κόστα και των άλλων αστεριών. Όμως σε αντίθεση με την παρέα του Μόντριτς τα κατάφεραν. Χωρίς το ματς να γίνει θρίλερ. Έγραψαν ιστορία. Είχαν αυτό που έλειπε από τους Κροάτες.

Οι Κροάτες αναμφισβήτητα έκλεψαν την παράσταση στην Ρωσία. Όμως δεν σήκωσαν την κούπα. Κλάταραν. Ο Γκριεζμάν και ο Μπαπέ έτρεχαν στις καθυστερήσεις του αγώνα λες και μόλις είχε ξεκινήσει. Άλλο ένα παιχνίδι έβγαζαν. Οι αντίπαλοι, που στα προηγούμενα ματς κολλούσαν την μπάλα στο πόδι, άρχισαν να χάνουν τα κοντρόλ μετά το 60ολεπτό. Από την κούραση.

Σας είπα ότι το ποδόσφαιρο είναι λατρεμένο σπορ αλλά και άτιμο. Ο Πέρισιτς πήγε να γίνει ο ήρωας και του τελικού για τους Κροάτες. Όμως λίγα λεπτά αργότερα έκανε το μεγάλο λάθος.

Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη φουρνιά της Γαλλίας θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια. Η Κροατία έχασε την μεγάλη της ευκαιρία. Ο Σκίμπε μπορεί να καυχιέται ότι αποκλείστηκε από την ομάδα που έφτασε στον τελικό του Μουντιάλ.

Δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει αλλά θέλω να δω σπριντ 100 μέτρων με τον Μπολτ και τον Μπαπέ. Η επιτάχυνση του Γάλλου στο ένας εναντίον ενός σου κόβει την ανάσα. Το θέμα όμως είναι ότι ξέρει να κάνει και άλλα πράγματα μέσα στο χορτάρι. Είναι ο νέος ποδοσφαιρικός σούπερ σταρ που θα πάρει την σκυτάλη από τον Μέσι και τον Ρονάλντο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς