27.8 C
Athens

Η «εκδίκηση» της βασίλισσας Ελισάβετ στον Τραμπ για τη μη τήρηση του πρωτοκόλλου

Η φωτογραφία που αποκαλύπτει με ποιον τρόπο η Βασίλισσα πήρε το… αίμα της πίσω

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε να προκαλέσει για μια ακόμα φορά χαμό σε κάποια επίσημη επίσκεψή του, αυτή τη φορά κατά τη συνάντησή του με τη βασίλισσα Ελισάβετ, αφού κατάφερε -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται…- να σπάσει όχι μία, αλλά τρεις φορές το πρωτόκολλο που τηρείται κατά τις συναντήσεις με έναν από τους «θεσμούς» της Ηνωμένου Βασιλείου.

Βρετανικά ΜΜΕ, αλλά και εκατομμύρια χρήστες στα social media, σχολίασαν την… απρεπή συμπεριφορά του Αμερικανού προέδρου απέναντι στην 92χρονη βασίλισσα, άλλοτε με χιουμοριστικό τρόπο και άλλοτε εκφράζοντας την οργή τους.

Μία φωτογραφία από τη συνάντηση, και μάλιστα από το εσωτερικό του πύργου του Γουίνδσορ, είναι αυτή, στην οποία έχουν επικεντρωθεί, τόσο οι Βρετανοί δημοσιογράφοι, όσο και οι χρήστες του Twitter και του Facebook.

Με μια πρώτη ματιά, πολλοί δεν θα καταλάβουν το λόγο που πρέπει να επικεντρωθούν σε αυτή την εικόνα. Αν, όμως, παρατηρήσουν καλύτερα, θα δουν ότι στο σημείο που στέκεται ο Ντόναλντ Τραμπ, ακριβώς δίπλα του βρίσκεται ένα… μπολάκι σκύλου!

Η επιλογή να στηθεί το προεδρικό ζεύγος εκεί για τη φωτογράφιση, ερμηνεύεται από πολλούς ως η «εκδίκηση» της βασίλισσας Ελισάβετ για το σπάσιμο του πρωτοκόλλου από τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ βεβαίως δύσκολα θα δώσει σημασία στο συγκεκριμένο γεγονός, αφού δεν ασχολείται με τέτοιες λεπτομέρειες, αλλά τουλάχιστον οι Βρετανοί τυπολάτρες αισθάνονται ότι η βασίλισσά τους πήρε το αίμα της πίσω. Εκτιμούν δε ότι το έκανε επίτηδες, καθώς θα μπορούσε να σταθεί για φωτογράφηση σε οποιοδήποτε σημείο του μεγάλου διαδρόμου, λίγο πριν ή λίγο μετά το σημείο που βρίσκεται το σκυλίσιο μπολάκι αλλά εκείνη επέλεξε να σταθεί ακριβώς εκεί.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς