«Αυτός δεν παίζεται»

Ήταν παραμονή του αγώνα μπαράζ της εθνικής μας με την Κροατία στο Ζάγκρεμπ. Της πρώτης από τις δύο αναμετρήσεις των ομάδων για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου της Ρωσίας. Συζητούσα με τους διεθνείς στην τελευταία προπόνηση για τους παικταράδες της Χρβάτσκα με τους οποίους επρόκειτο να έρθουν αντιμέτωποι σε λιγότερο από 24 ώρες.

Τους έλεγα για τον Μόντριτς, τον Ράκιτιτς, τον Μάντζουκιτς, τον Κράμαριτς και άλλους για να δω αντιδράσεις. «Ο άλλος είναι ο επικίνδυνος» μου απαντούσαν. «Θα έχουμε πρόβλημα με αυτόν, δεν παίζεται, είναι πολύ δύσκολο να τον σταματήσεις». Εννοούσαν τον Πέρισιτς. Θεωρούσαν ότι είναι ο πιο απρόβλεπτος παίκτης που διαθέτει ο Ντάλιτς. Αυτός που μπορεί να σου κάνει τη ζημιά μέσα αλλά και έξω από την περιοχή. Μπαίνοντας σε αυτή ή με μακρινό σουτ. Το διαπίστωσαν οι Άγγλοι στον ημιτελικό του Μουντιάλ.

Τα «λιοντάρια» είχαν το προβάδισμα στο σκορ. Οι Κροάτες μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. Τα λεπτά περνούσαν και δεν μπορούσαν να ισοφαρίσουν ενώ πίεζαν και είχαν τον πλήρη έλεγχο. Τότε θυμήθηκα τα λόγια των παικτών του Σκίμπε. Είπα στους φίλους που βλέπαμε το ματς. «Παιδιά, μόνο ένας μπορεί να το γυρίσει από την Κροατία. Ο Πέρισιτς» χωρίς να τους πω την ιστορία στο Ζάγκρεμπ.

Αυτός λοιπόν που δεν …παίζεται, ισοφάρισε και δημιούργησε με απρόβλεπτο τρόπο το δεύτερο γκολ της νίκης για την ομάδα του. Η Αγγλία έκανε ότι μπορούσε για να μπλοκάρει τον Ράκιτιτς, τον Μόντριτς και τον Μάντζουκιτς. Τους περιόρισε σε σημαντικό βαθμό αλλά άφησε πιο ελεύθερο τον Killer. Αυτόν που ενώ είχε προσαρμοσμένη την ελληνική άμυνα πάνω του στο Ζάγκρεμπ, έβαλε γκολ στο 33ο λεπτό και ανάγκασε τον Σκίμπε να κάνει αλλαγή τον Μανιάτη στο ημίχρονο! Οι Γάλλοι την Κυριακή δεν νομίζω ότι θα κάνουν το ίδιο λάθος. Όμως θα πρέπει να διαχειριστούν τους υπόλοιπους.

Οι Kροάτες έφτασαν στον τελικό χωρίς να έχουν προπονητή. Αυτό και αν είναι επίτευγμα. Ο Ντάλιτς βρίσκεται στον πάγκο γιατί είναι φίλος του Σούκερ, του προέδρου της ομοσπονδίας. Ο αθεόφοβος έκανε αλλαγή τον Μόντριτς στα τελευταία λεπτά της παράτασης. Αν ισοφάριζαν οι άγγλοι δεν θα μπορούσε να εκτελέσει πέναλτι! Κάποιοι άνθρωποι είναι πολύ τυχεροί στη ζωή τους. Πολύ ικανοί όπως ισχύει στην περίπτωση του Πέρισιτς.

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Μπολόνια – Αταλάντα 1-1: O Σάμαρτζιτς έδωσε τον βαθμό στο 90′ κόντρα στην ομάδα του Ιταλιάνο

Η Μπολόνια κρατούσε μια μεγάλη νίκη στα χέρια της...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...