Πρώτη γεύση από το μέλλον

Η Γαλλία στον τελικό. Δίκαια. Άσχετα αν την συμπαθείς ή όχι. Χωρίς να έχει παίξει μαγικό ποδόσφαιρο. Όμως σε όλα τα ματς έχει σχέδιο. Αγωνίζεται περισσότερο με το μυαλό. Περιμένει την ευκαιρία για να κάνει ζημιά στον αντίπαλο. Ανεβάζει και ρίχνει τον ρυθμό όποτε θέλει. Σέβεται απόλυτα την ομάδα που έχει απέναντι της. Δεν σνομπάρει καμία. Ακόμα και όταν είναι το φαβορί.

Το ποδόσφαιρο είναι καταπληκτικό σπορ. Και άτιμο. Δεν μπορώ να βλέπω τον Ουμτιτί. Όχι μόνο στην εθνική ομάδα. Ούτε στην Μπαρτσελόνα. Τον θεωρώ από τους πιο υπερτιμημένους ποδοσφαιριστές. Περίμενα πως και πως τη στιγμή να τελειώσει το παιχνίδι με το Βέλγιο για να τον κράξω. Και βάζει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Στέλνει, α λα Τραϊανός Δέλλας στο ματς με την Τσεχία, την Γαλλία στον τελικό. Δεν μπορώ να το χωνέψω ακόμα αλλά τέτοια γίνονται συνεχώς στο ποδόσφαιρο και είναι ο βασικός λόγος που το λατρεύω. Οι «τρικολόρ» έχουν Μπαπέ, Ζιρού, Γκριεζμάν, Ποκμπά και «καθάρισε» ο Ουμτιτί. Το ταγάρι.

Ο πρώτος ημιτελικός κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Θα μπορούσε να είχε πάρει την πρόκριση το Βέλγιο. Ο Αζάρ ήταν ορεξάτος. Ξεχώριζε από την ομάδα του. Ο Τσαντλί, ο Ντεμπελέ και ο Φελαϊνί δεν ήταν σε καλή βραδιά. Σωστά τους άλλαξε ο Μαρτίνες. Ίσως έπρεπε να το κάνει νωρίτερα. Ο Φελαϊνί έχασε τον Ουμτιτί στην φάση του γκολ. Το ίδιο έπαθε με τον Ταχτσίδη όταν του πήρε την κεφαλιά και έστρωσε την μπάλα στον Μήτρογλου για το 0-1 μέσα στις Βρυξέλλες. Κάποια πράγματα δεν είναι τυχαίο που επαναλαμβάνονται.

Είδαμε δύο ομάδες που πρόσφεραν μέτριο θέαμα. Αυτό ήταν αναμενόμενο. Κυρίως αλληλοεξουδετερώθηκαν. Διαθέτουν φοβερό ρόστερ. Η Γαλλία δεν έχει στην Ρωσία τον τραυματία Παγιέ και τον Ραμπιό. Ο Ντεσάμπ βάζει πιο πίσω τον Γκριεζμάν για να χωρέσει στην ενδεκάδα ο Ζιρού. Και ο Μαρτίνες δυσκολεύεται να βγάλει ενδεκάδα όταν όλοι είναι υγιείς. Στα προκριματικά ήταν βασικός ο Μέρτενς και όχι ο Τσαντλί. Είναι πολυτέλεια να έχεις στον πάγκο τον Μενιέ και τον Καράσκο.

Νομίζω ότι έχουμε πολλά ακόμα να δούμε από τις συγκεκριμένες ομάδες. Τα περισσότερα αστέρια τους δεν είναι μεγάλα σε ηλικία. Ο ημιτελικός του παγκοσμίου κυπέλλου ήταν το πρώτο μεταξύ τους δυνατό κρας τεστ. Η ρεβάνς δεν θα αργήσει να γίνει. Πιθανότατα θα την παρακολουθήσουμε στο επόμενο Γιούρο. Φανταστείτε όλους αυτούς πιο ώριμους μετά από δύο ή τέσσερα χρόνια. Το μέλλον τους ανήκει.

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Μπολόνια – Αταλάντα 1-1: O Σάμαρτζιτς έδωσε τον βαθμό στο 90′ κόντρα στην ομάδα του Ιταλιάνο

Η Μπολόνια κρατούσε μια μεγάλη νίκη στα χέρια της...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...