27.4 C
Athens

Πρωταθλητής για τρίτη φορά στην ιστορία του!

Η στιγμή που περίμενε 34 ολόκληρα χρόνια ήρθε. Ο ΠΑΟΚ στην κατάμεστη Τούμπα έκανε... προπόνηση κόντρα στον Λεβαδειακό (5-0) και αναδείχθηκε πρωταθλητής της Superleague 2018-2019 - Φαντασμαγορική φιέστα, παρουσία Ιβάν Σαββίδη

Το πάρτι είχε στηθεί από το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ περίμεναν 34 ολόκληρα χρόνια αυτή την ημέρα, όπου η ομάδα τους θα ξαναέπαιρνε τίτλο πρωταθλήματος. Τον τρίτο στην ιστορία της!

Σε μια χρονιά που μπορεί εν πολλοίς να μην έθελξε με τον τρόπο παιχνιδιού της, ο ΠΑΟΚ είχε τα… δεδομένα υπέρ του. Το παιχνίδι του πρώτου γύρου κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» του έδωσε την ψυχολογία που χρειαζόταν για να το πιστέψει πως φέτος θα τα καταφέρει. Ασφαλώς σ’ ένα τέτοιο επίτευγμα, χρειάζεται κυνισμό αλλά και τύχη.

Η αποθέωση στην άφιξη της αποστολής του ΠΑΟΚ στην Τούμπα αλλά και κατά την είσοδο της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο έδειξε και στον υποβιβασμένο Λεβαδειακό πως τύχη δεν θα έχει, αν θελήσει να χαλάσει τη φιέστα. Μόλις δύο λεπτά άντεξαν οι φιλοξενούμενοι. Ένα λάθος του Τσαμπούρη επέτρεψε στον Σάκχοφ να χριστεί σκόρερ μόλις στο δεύτερο λεπτό και από εκεί το πάρτι στις εξέδρες ξεκίνησε για τα… καλά!

Στο έβδομο λεπτό ο Σαβαντογκό ανέτρεψε τον Γιαννούλη, ο Μπίσεσβαρ ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 2-0. Ένα λεπτό νωρίτερα είχε προσπαθήσει ο Νίκας με ωραία κεφαλιά να νικήσει τον Πασχαλάκη, δίχως όμως αποτέλεσμα. Ένα πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Ανγκουά στο 37′ (ίδιο με τη φάση του 7′) έδωσε τη δυνατότητα στον Πέλκα να βάλει το… λιθαράκι του, αλλά ο Μπάγιτς τον σταμάτησε με ωραία επέμβαση.

Το ματς κύλησε στο… ρελαντί για τον «Δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος χωρίς να ανεβάσει ταχύτητα πέτυχε άλλα τρία γκολ με Βαρέλα (53′), Σάκχοφ (60′) και Σφιντέρσκι στο 81′ μετά από ασίστ του Ζαμπά.

Δύο λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης τα πανηγύρια ξεκίνησαν με… μπουγελώματα, αγκαλιές και δάκρυα από Βιεϊρίνια και Πέλκα. Ο ΠΑΟΚ τελευταία αγωνιστική κόντρα στον ΠΑΣ μπορεί με ισοπαλία ή νίκη σφραγίζει και το αήττητο, ενώ μπροστά του έχει και τον τελικό Κυπέλλου για να πετύχει το νταμπλ.

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Θανάσης Τζήλος

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος (70′ Ζαμπά), Βαρέλα (78′ Μαλεζάς), Κρέσπο, Γιαννούλης, Σάκχοφ, Ολιβέιρα, Πέλκας (90′ Βιεϊρίνια), Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι

Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Ανγκουά, Λιάγκας, Αντιλέχου, Τσαμπούρης, Καραχάλιος (86′ Όμο), Μητρόπουλος (67′ Ζησόπουλος), Νίκας, Σαβαντογκό, Νανγκίς, Χατζηλάμπρος (69′ Στανόγεβιτς)

Εκπληκτική φιέστα, παρουσία Ιβάν Σαββίδη

Αφού οι παίκτες το γλέντησαν και τα έσπασαν στα αποδυτήρια, ήρθε η στιγμή της φιέστας: Φωτορυθμικά, εντυπωσιακά βίντεο και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές που βγήκαν στο χορτάρι της Τούμπας ενθυμούμενοι την τελευταία φορά που κατέκτησαν τον τίτλο των πρωταθλητών.

Η εξέδρα που είχε στηθεί στο χορτάρι της Τούμπας φιλοξένησε όλο το ποδοσφαιρικό team του ΠΑΟΚ, τους φυσικούς πρωταγωνιστές (παίκτες), τον μαέστρο της ομάδας, Ραζβάν Λουτσέσκου και ασφαλώς τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδη.

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια αποθεώθηκε από τον κόσμο και ήταν εκείνος που σήκωσε το τρόπαιο εν μέσω πυροτεχνημάτων στον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

Δείτε το photostory από την απονομή του πρωταθλήματος στην Τούμπα:

ΠΑΟΚ πρωταθλητήςΠΑΟΚ πρωταθλητής

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς