26.7 C
Athens

Αναλαμπή πριν τα playoff

Ο Ολυμπιακός των χιλίων προβλημάτων και των δέκα παικτών (στη συνέχεια εννέα παικτών), έβγαλε αντίδραση κόντρα στον ΠΑΟΚ (80-59) και πήρε μια σημαντική νίκη για τα playoff της Basket League

Με απόντες τους Γκος, Γουέμπερ και Τουπάν και τα γνωστά προβλήματα τραυματισμών ο Ολυμπιακός έπρεπε να κάνει κάτι διαφορετικό κόντρα στον επικίνδυνο ΠΑΟΚ. Οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν την απόδοση τους στο δεύτερο ημίχρονο και πήραν μια νίκη ψυχολογίας κόντρα στην ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Με την έναρξη του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός φαινόταν νωθρός και ηλεκτρισμένος στο παιχνίδι. Οι αποχωρήσεις των Γουέμπερ-Τουπάν, η απουσία το Γκος και η περιρρέουσα κατάσταση δεν άφηναν την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ να αποδώσει.

Με μοναδικό γκαρντ τον Μάντζαρη και τους Ζευγαρά-Κολοβέρο στην αποστολή, οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν καλά την μπάλα και να βρουν εύκολα διαδρόμους. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ με τον Λίνο Χρυσικόπουλο να κάνει ζημιά στην ρακέτα, πήρε ένα μικρό προβάδισμα 2 πόντων στο ξεκίνημα (20-22).

Στη συνέχεια, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ανέβασε ραγδαία την απόδοση του σε άμυνα και σε επίθεση, με τον Σέρβο να τελειώνει αρκετές μπάλες, κόβοντας παράλληλα και τις επιθετικές ορέξεις των φιλοξενούμενων. Παράλληλα, με τον ΛεΝτέι να είναι σε καλή μέρα στο ζωγραφιστό, ο Ολυμπιακό με ένα μικρό +4 έγραψε το 36-34 με τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ντέιβιντ Μπλατ πέρασε περισσότερο τη μπάλα μέσα στην αντίπαλη ρακέτα για τον Ολυμπιακό, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν αρκετούς πόντους έτσι. Παπανικολάου και Βεζένκοβ έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο και έκλεψαν μπάλες, με τον ΛεΝτέι να διαλύει την φροντ-λάιν του ΠΑΟΚ.

Οι ερυθρόλευκοι, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (44-27) με μεγάλη διαφορά και ανέβασαν και τα ποσοστά τους στα σουτ τριών πόντων. Συνολικά, στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι πέτυχαν 44 πόντους έναντι μόλις 25, ανοίγοντας κατά πολύ το σκορ για το τελικό 80-59.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 36-34, 60-49, 80-59

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπλατ): Πρίντεζης 7, Βεζένκοβ 15 (14 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μιλουτίνοβ 16 (10 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Παπανικολάου 11 (8 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 μπλοκ), Μάντζαρης 8 (6 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 λάθη), Αγραβάνης 4, ΛεΝτέι 19 ( 5 ριμπάουντ), Κολοβέρος

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος 13 (1), Κόνιαρης 8 (3/8 σουτ, 1 ασίστ), Τέπιτς 3 (1), Γκος 8 (3/11 σουτ), Τζέφερσον 6 (7 ριμπάουντ), Ζάρας 4, Μαργαρίτης 10 (1), Γκάρετ, Χάτσερ 7 (3/10 σουτ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς