34.2 C
Athens

Η ΑΕΚ θέλει την προεδρία της Super League

O Mηνάς Λυσσάνδρου υποψήφιος για τις εκλογές της Τρίτης. Διεργασίες να βρεθεί αντίπαλος, καθώς η θητεία του λήγει το 2020

Στα χέρια της ΑΕΚ θα περάσει η προεδρία της Super League; Η Ένωση αποφάσισε να διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο του Συνεταιρισμού την Τρίτη ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Μηνάς Λυσσάνδρου.

Ο Ολυμπιακός θεωρείται δύσκολο έως απίθανο να στηρίξει τέτοια επιλογή, καθώς πέραν όλων των άλλων είχε βρει απέναντί του τον Λυσσάνδρου ως δικηγόρο της ΑΕΚ στην αντιπαράθεση για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, σε μια υπόθεση που υπήρξαν μεγάλες εντάσεις. Πέραν αυτού όμως και με δεδομένο ότι ο πρόεδρος που θα εκλεγεί θα έχει θητεία μέχρι το 2020, ο Ολυμπιακός δεν θέλει σε καμία περίπτωση να προέρχεται από τους συνδιεκδικητές του πρωταθλήματος, δηλαδή την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Ως εκ τούτου δεν θα επικροτήσει περιπτώσεις σαν αυτές των Λυσσάνδρου ή Μάκη Γκαγκάτση, αλλά θα στηρίξει μια ουδέτερη κατά το δυνατόν υποψηφιότητα.

Από την Τετάρτη όποτε και ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης υπέβαλε την παραίτησή του, μεταξύ των ΠΑΕ υπήρξαν διεργασίες προς αναζήτηση διάδοχης κατάστασης. Η συντριπτική πλειοψηφία της Super League βρίσκεται στο μέτωπο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, όμως στην λογική της αναβάθμισης του προϊόντος του ποδοσφαίρου, η κοινή αποδοχή για το πρόσωπο του προέδρου θα είχε θετική συνεισφορά.

Η ΑΕΚ επέλεξε να προωθήσει τον δικό της άνθρωπο. Πόσοι είναι αυτοί όμως που θ΄ ακολουθήσουν αυτή την λογική; Οι πιθανότητες να εμφανιστεί αντίπαλος του Λυσσάνδρου δεν είναι αμελητέες. Μέχρι την Τρίτη θα υπάρξουν διεργασίες και θα ληφθούν αποφάσεις.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς