«Δεν μπορείτε να μετατρέψετε μια κακή διατροφή σε μια καλή διατροφή με μία χούφτα χάπια»
«Tα συμπληρώματα διατροφής δεν έχουν αποτέλεσμα και η λήψη ορισμένων μπορεί να αυξήσει ακόμη και τον κίνδυνο θανάτου από τον καρκίνο. Δεν μπορείτε να μετατρέψετε μια κακή διατροφή σε μια καλή διατροφή με μία χούφτα χάπια», προειδοποιεί Αμερικανός καθηγητής από το Πανεπιστήμιο Tufts της Μασαχουσέτης.
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στη «Daily Mail», τα συμπληρώματα ασβεστίου και βιταμίνης D σχετίζονται με υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως μία ασφαλή λύση για καλή υγεία.
Το «κλειδί» για την υγεία, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, είναι η υγιεινή διατροφή, η ποιότητα ζωής και η γυμναστική. Η μελέτη, που βασίστηκε σε δεδομένα από 27.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι ορισμένα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνουμε από τροφές και όχι από συμπληρώματα, όπως επαρκής κατανάλωση βιταμινών Α και Κ καθώς και μαγνησίου και ψευδαργύρου, συνδέονται γενικά με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο.
Για τους επιστήμονες, οι καταναλωτές θα μπορούσαν άθελά τους να βρεθούν σε μεγαλύτερο κίνδυνο, λαμβάνοντας συμπληρώματα ασβεστίου υψηλότερα από χίλια mg την ημέρα.