Εικόνες από τα προσεχώς…

Με την παραμονή των βασικών κομματιών του παζλ και στοχευμένες κινήσεις στη μεταγραφική περίοδο, η επιστροφή στους τίτλους είναι θέμα χρόνου για τον Ολυμπιακό

Ο καινούργιος (μετά τις σαρωτικές αλλαγές το περασμένο καλοκαίρι) Ολυμπιακός έφτασε στους “32” του Γιουρόπα Λιγκ αφήνοντας εκτός στην φάση των ομίλων τη Μίλαν, έχει συγκεντρώσει ήδη περισσότερους βαθμούς στο πρωτάθλημα απ´ ότι πέρυσι (είχε 57) και υπό προϋποθέσεις μπορεί να φτάσει στους 75 και αποδίδει –όπως παραδέχονται πολλοί αντίπαλοί του- το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Όλα αυτά από μία ομάδα με είκοσι νέους παίκτες και καινούργιο προπονητή που έπρεπε, αφενός μεν να “χτίσει” κάτι από την αρχή αφετέρου δε να κυνηγήσει προκρίσεις και τίτλους. Σε ό,τι αφορά το πρώτο, είναι ηλίου φαεινότερο πως υπάρχει σαφή βελτίωση, ότι γίνεται καλή δουλειά στου Ρέντη και ο Ολυμπιακός έχει βάλει τις βάσεις για κάτι καλό. Σχετικά με το δεύτερο, οι Ερυθρόλευκοι δεν τα κατάφεραν εξαιτίας δικών τους χειρισμών, γκίνιας, αλλά και ειδικών συνθηκών και διαιτητικών λαθών.

Η δυναμική του Ολυμπιακού όμως είναι εμφανής. Όταν μία καινούργια ομάδα βγάζει τόσο καλή εικόνα σαν αυτή που έχουν οι Πειραιώτες μέσα στο 2019, αντιλαμβάνεται κανείς ότι, με τις κατάλληλες κινήσεις, μόνο καλύτερη μπορεί να εμφανιστεί την επόμενη περίοδο.

Οι “τεσσάρες” και οι “πεντάρες” στο πρωτάθλημα, οι 12 νίκες στα τελευταία 13 παιχνίδια (και εκκρεμεί και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στο οποίο ο Ολυμπιακός κέρδιζε 1-0 με το τέρμα του Γκερέρο), δείχνουν πως η επιστροφή στους τίτλους δεν αργεί. Οι αυτοματισμοί που βγάζουν οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, η πίεση πάνω από τη μεσαία γραμμή, η καλή κυκλοφορία της μπάλας, το παιχνίδι πρωτοβουλίας, ο καταιγισμός φάσεων, αφήνουν υποσχέσεις για το μέλλον. Αρκεί, να μην αφαιρεθούν βασικά κομμάτια του παζλ.

Ο Φορτούνης δεν μόνο ο πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού, αλλά του πρωταθλήματος. Έχει 10 γκολ και 8 ασίστ σε 24 αγώνες στη Super League και συνολικά 15 τέρματα και 15 ασίστ σε 39 ματς σε όλες τις διοργανώσεις την τρέχουσα περίοδο. Εντυπωσιακοί αριθμοί και είναι κρίμα για τον ίδιο και τους Ερυθρόλευκους που δεν συνοδεύονται από κάποιον τίτλο.

Ο Ποντένσε είναι ο ποιοτικότερος πλάγιος επιθετικός της Λίγκας. Αν ο Πορτογάλος είχε μεγαλύτερη ευχέρεια στο σκοράρισμα, είναι σίγουρο πως αυτή τη στιγμή δεν θα έπαιζε στην Ελλάδα, αλλά σε κάποιο από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο Γκιλιέρμε είναι ένας εκ των κορυφαίων κεντρικών χαφ στη Super League και ο Ελαμπντελαουί ένας από τους καλύτερους δεξιούς μπακ χαφ στη διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει, επίσης, κι άλλους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αποτελούν μήλο της έριδος για αρκετούς ξένους συλλόγους και κοστολογούνται με αρκετά εκατομμύρια ευρώ, όπως ο Καμαρά, ο Σισέ και ο Κούτρης.

Διαθέτει έναν τερματοφύλακα, τον Σα (είναι θέμα χρόνου πια η απόκτηση των δικαιωμάτων του από την Πόρτο), ο οποίος αποτελεί μέλος της Εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας και προσφέρει σιγουριά και εμπιστοσύνη κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού.

Έχει δύο έμπειρους Έλληνες παίκτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα “πιτς”, λόγω τραυματισμών, τους Τοροσίδη και Χριστοδουλόπουλο, αλλά και τους νεότερους Μασούρα, Τσιμίκα, Μπουχαλάκη και Ανδρούτσο που μπορούν να προσφέρουν πολλά.

Το έχουμε επισημάνει αρκετές φορές. Οι Ερυθρόλευκοι ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία τούτο το καλοκαίρι, σε σχέση με το προηγούμενο. Πλέον οι ανάγκες δεν είναι πολλές. Χρειάζονται στοχευμένες κινήσεις, με παίκτες ποιοτικούς, με ηγετικά χαρακτηριστικά.

Έναν σέντερ φορ που να έχει το εύκολο γκολ, κεντρικό χαφ που να μπορεί να προσφέρει βοήθειες στον Φορτούνη ή να καλύπτει το κενό του όταν ο Έλληνας άσος απουσιάζει, εξτρέμ με ευχέρεια στο σκοράρισμα και δύο στόπερ ογκόλιθους διορθώνοντας μια και καλή τα κακώς κείμενα στο κέντρο της άμυνας.

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Ιρλανδία – Αγγλία 0-2: Εύκολη επικράτηση στο πρώτο ματς μετά την αποχώρηση του Σάουθγκεϊτ

Με υπηρεσιακό προπονητή τον Λι Κάρσλι, η Αγγλία ξεκίνησε...

Ασύλληπτη Σταματοπούλου: Χρυσή Παραολυμπιονίκης στα 50μ. ύπτιο S4

Στην τελευταία της παρουσία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο S4 και πανηγυρίζει μια τεράστια επιτυχία στην καριέρα της δίνοντας στην Ελλάδα το 13ο μετάλλιο

Παναθηναϊκός: Ανακοινώθηκε ο Οσμάν για τη σεζόν 2024/25

Μερικές ώρες μετά την αποκάλυψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσεντί Οσμάν για έναν χρόνο

Εθνική: Ο Μασούρας θα χάσει και το ματς με την Ιρλανδία

Χωρίς τον Γιώργο Μασούρα θα παραταχθεί η εθνική Ελλάδας στο πρώτο (Φινλανδία) αλλά...

Ο Τσεντί Οσμάν γιορτάζει τη Γενοκτονία των Ποντίων: Ποιοι άφησαν στο σκοτάδι τον πατριώτη Δ. Γιαννακόπουλο; (pics)

Το πρόσφατο - και άκρως θλιβερό - παρελθόν του υπερεθνικιστή Τσεντί Οσμάν βγήκε στην επιφάνεια μετά την αποκάλυψη της επικείμενης μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό και όλοι πλέον αναρωτιούνται για το πώς θα αντιδράσει ο δεδηλωμένος πατριώτης Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Ιωαννίδης: Ο Γιοβάνοβιτς έχει πλάνο και ταυτότητα, θα γινόμαστε καλύτεροι

Με τρία γκολ και δύο δοκάρια, μια γεμάτη εμφάνιση...

Η Γερμανία σκόρπισε με 5 γκολ την Ουγγαρία, καθάρισε στο τέλος η Ολλανδία

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Γερμανία στην πρεμιέρα της...

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Σταματοπούλου: Ήταν η τελευταία μου χρονιά, έλεγα πως θα δώσουμε ό,τι μπορούμε και το κάναμε (vid)

Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσει την παρουσία της...

Ολυμπιακός: Χαμός στο Λεωνίδιο για την κούπα του Conference League

Στο Λεωνίδιο βρέθηκε σήμερα (7/9) η κούπα του Conference...