Αργεντίνικο τάνγκο ανατροπής (vids)

Η Ξάνθη προηγήθηκε κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά η Ένωση με πρωταγωνιστές τους Πόνσε και Μπογέ έκανε την ανατροπή (1-3)

H AEK βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά μέσα σε τρία λεπτά κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να κερδίσει την Ξάνθη με 3-1. Οι γηπεδούχοι για 68 λεπτά κράταγαν τους τρεις βαθμούς, αλλά οι απροσεξίες στην άμυνα τους έδωσαν την ευκαιρία στην ΑΕΚ να «κλέψει» τη νίκη.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς και στο 3′ έχασε την πρώτη της ευκαιρία. Ο Αλμπάνης βρέθηκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνάει τον Ζίβκοβιτς, αλλά ο Λισγάρας την έδιωξε πριν περάσει την γραμμή του τέρματος. Η Ξάνθη απάντησε με τον Γέντρισεκ, με τους σουτ του επιθετικού των γηπεδούχων να περνάει δίπλα από την εστία.

Η Ένωση συνέχισε να έχει τον έλεγχο και στο 15′ ο Μάνταλος έστειλε την μπάλα, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ σωστά ως οφσάιντ. Στο 32′ κόντρα στη γενική εικόνα και με τον ρυθμό να έχει πέσει, η Ξάνθη άνοιξε το σκορ.

Ο Κασάδο βγήκε από τα αριστερά και έκανε μία εξαιρετική σέντρα. Ο Κάστρο νίκησε το αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0. Η Ένωση προσπάθησε να ισοφαρίσει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αλλά δεν τα κατάφερε και πήγε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο μέρος μπήκαν με σκοπό να ισοφαρίσουν γρήγορα. Οι ευκαιρίες τους, όμως, έπεφταν πάνω στον Ζίβκοβιτς, ο οποίος έκανε μερικές ωραίες αποκρούσεις.

Η ΑΕΚ μέχρι το 68′ δεν μπορούσε να σκοράρει, αλλά μέσα σε δύο λεπτά κατάφερε να πετύχει δύο γκολ. Την αρχή έκανε ο Οικονόμου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κοβάτσεβιτς (αντί να διώξει, έστρωσε την μπάλα στον Έλληνα αμυντικό) και ισοφάρισε σε 1-1.

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί της ισοφάρισης η ΑΕΚ πέτυχε κι άλλο τέρμα. Ο Γκάλο έβγαλε εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά και ο Πόνσε βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή και ολοκλήρωσε την ανατροπή για την Ένωση (1-2).

Η ΑΕΚ πήρε θάρρος μετά την ανατροπή και πήρε τον πλήρη έλεγχο στο ματς. Η Ξάνθη βρήκε μία ευκαιρία με τον Μελιόπουλο, αλλά έλεγχε το ματς και κράταγε τα ηνία του σκορ. Οι γηπεδούχοι στα τελευταία λεπτά πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά οι αμυντικοί της Ένωσης ήταν παρών και έκοβαν τις επικίνδυνες καταστάσεις.

Αντίθετα, η ΑΕΚ στο 92′ βρήκε και τρίτο τέρμα με τον Μπογέ και «κλείδωσε» τους τρεις βαθμούς. Στα υπόλοιπα λεπτά των καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι και οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη με 3-1 στα Πηγάδια.

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαριέντος, Λισγάρας, Αλμέιδα, Κασάδο, Κοβάτσεβιτς, Ντίρεσταμ, Καμαρά (74′ Μελιόπουλος), Ουίλιαμ (78′ Μπρίτο), Γέντρισεκ (58′ Καντά), Κάστρο.

AEK (Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Σβάρνας, Οικονόμου, Χουλτ, Αλέφ, Γαλανόπουλος (79′ Σιμόες), Μάνταλος, Κλωναρίδης (55′ Λιβάγια), Αλμπάνης (56′ Μπογέ), Πόνσε

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...