29.4 C
Athens

7ος ο Ολυμπιακός, μπάχαλο η Basket League ενόψει playoff!

Ποια θα είναι η τελική κατάταξη της κανονικής σεζόν και τα σταυρώματα στα playoff; Η «καταραμένη» θέση που όλοι θα ήθελαν να αποφύγουν αλλά για έναν θα είναι αδύνατον...

Το -6 που είχε επιβληθεί στον Ολυμπιακό για την αποχώρηση από το ΟΑΚΑ στο ημίχρονο του ημιτελικού κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό έπεσε.

Το ΑΣΕΑΔ έκανε δεκτή την προσφυγή του Ολυμπιακού, δικαιώνοντας τους Πειραιώτες που εξαρχής υποστήριζαν ότι έπρεπε να τιμωρηθούν βάσει δικαίου ΕΟΚ και όχι ΕΣΑΚΕ. Πράγμα αυτονόητο βεβαίως, που κακώς χρειάστηκε σχεδόν δυο μήνες μέχρι να διευκρινιστεί οριστικά.

Ποια είναι λοιπόν η κατάσταση στη βαθμολογία της Basket League μετά τα νέα δεδομένα; Μετά το -2 αλλά και την αναμενόμενη επικύρωση του -6 για το ντέρμπι που δεν έγινε στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός κατρακυλά πλέον στην έβδομη θέση του πρωταθλήματος.

Η νέα βαθμολογία

Παναθηναϊκός 41

ΑΕΚ 37

Προμηθέας 35

ΠΑΟΚ 35

Περιστέρι 35

Ήφαιστος 32

Ολυμπιακός 31 (-2, -6 και ένας μηδενισμός)

Χολαργός 31

Άρης 27

Πανιώνιος 27

Λαύριο 27

Κύμη 26

Κολοσσός 24

Ρέθυμνο 24

Η λογική λέει πως ο Ολυμπιακός θα τερματίσει στην 6η θέση, αφού ακόμα κι αν κλείσει το πρωτάθλημα με 5/5, η διαφορά των τεσσάρων βαθμών από Περιστέρι, ΠΑΟΚ και Προμηθέα μάλλον δεν καλύπτεται. Βάσει προγράμματος, όλοι τους θα βρουν τις δυο νίκες που χρειάζονται προκειμένου να διατηρηθούν πάνω από τους Πειραιώτες.

Όλα καλά ως εδώ. Ποιος όμως θα ήθελε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον α’ γύρο των playoff της Basket League, έστω και με πλεονέκτημα έδρας; Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ είναι δεύτερη, έχοντας εξασφαλίσει μαθηματικά την παρουσία της στην οχτάδα. Και θα θελήσει να τη διατηρήσει με νύχια και με δόντια.

Στην τρίτη θέση όμως γίνεται χαμός. Περιστέρι, ΠΑΟΚ και Προμηθέας ισοβαθμούν, αλλά στην πραγματικότητα κανείς δεν επιθυμεί να τερματίσει 3ος. Πως όμως θα γίνει αυτό; Και ποια ματς θα επιλέξουν να κερδίσουν (ή να χάσουν) ή άμεσα εμπλεκόμενοι προκειμένου να τα καταφέρουν; Μπάχαλο…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς