33.5 C
Athens

Επιβλητικός στα κρίσιμα σημεία!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει την ΑΕΚ (3-0) και να κάνει το πρώτο βήμα στα playoff της Volley League, με τους φιλοξενούμενους να είναι αρκετά ανταγωνιστικοί σε όλη την αναμέτρηση

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε μεν, επικράτησε με καθαρό σκορ δε επί της ΑΕΚ (3-0) στο «Μελίνα Μερκούρη», κάνοντας το 1-0 στη σειρά μεταξύ των δύο και επιθυμώντας πλέον να τελειώσει τη σειρά στο εκτός έδρας παιχνίδι.

Η ΑΕΚ στάθηκε σε υψηλό επίπεδο στο γήπεδο του Ολυμπιακού και κατάφερε να δυσκολέψει πολύ τους γηπεδούχους. Η Ένωση έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση και των τριών σετ, όμως στους τελευταίους κρίσιμους πόντους μίλησε η εμπειρία και η ποιότητα των παικτών του Ολυμπιακού.

Ο Μουνιόθ είδε την ομάδα του να μην έχει τόσο καλό αγωνιστικό ρυθμό, όμως στο πρόσωπο του Γκάβιν Σμιτ βρήκε τον άνθρωπο που πήρε τις κρίσιμες μπάλες στις πλάτες του και έφερε τα σετ στη μεριά των ερυθρόλευκων.

Ο Καναδός διαγώνιος τελείωσε το παιχνίδι με 21 πόντους και 65% επιτυχία στις επιθέσεις, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην μεγάλη αυτή επιτυχία. Η ΑΕΚ στα δύο από τα τρία σετ δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα που κατείχε (21-23) και με αρκετά ατομικά λάθη και τα μπλοκ του Πετρέα, η αναμέτρηση βάφτηκε κόκκινη.

Πλέον, οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στο γήπεδο του ΜΕΤΣ για το δεύτερο παιχνίδι της σειράς και αναμένεται ένα μεγάλο ντέρμπι.

Τα σετ: 25-22, 29-27, 25-23

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς