27.9 C
Athens

Εγκαυματίας στο Μάτι: «Είπαν στους συγγενείς μου να βρουν τάφο»

Η τελευταία βαριά εγκαυματίας της πυρκαγιάς στο Μάτι βγήκε από το νοσοκομείο μετά από 8 μήνες

Έπειτα από οκτώ μήνες νοσηλείας, διάστημα στο οποίο υποβλήθηκε σε δύσκολες επεμβάσεις, αλλά κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, πήρε εξιτήριο και η τελευταία βαριά εγκαυματίας της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

«Έκανα 4-5 χειρουργεία, δε θυμάμαι. οι πόνοι ήταν αφόρητοι» λέει στο Open Beyond η 65χρονη Πηνελόπη Κωνσταντάκη. «Πήγα στην ΜΕΘ στο Θριάσιο. Εκεί, πέρασα πολύ δύσκολες στιγμές. Μέρα με την ημέρα περίμεναν ότι θα τελείωνα. Τότε, είπαν στον αδερφό μου να με αφήσει να πεθάνω, αλλά εκείνος είπε θέλω να της δώσω και άλλη ευκαιρία και έτσι επέζησα. Ο άνθρωπος πρέπει να ελπίζει και να προσπαθεί, να μην εγκαταλείπει. Μου είπαν οι γιατροί ότι κατέρριψα κάθε ιατρικό δεδομένο».

Συγγενής της κυρίας Κωνσταντακάκη επιβεβαιώνει την άσχημη κατάσταση στην οποία βρισκόταν: «Μας έλεγαν πηγαίνετε στην Ραφήνα να βρείτε τάφο. Την είχαν τελειωμένη τη γυναίκα».

Για τις εφιαλτικές ώρες την ημέρα της φωτιάς στο Μάτι, η Πηνελόπη Κωνσταντάκη θυμάται: «Βγήκα στο δημόσιο δρόμο και μου είπε η Πυροσβεστική ”δεν μπορείτε να κυκλοφορείτε μόνη σας”. Εν τω μεταξύ, είδα έναν νεκρό πεσμένο δίπλα μου. Εκείνη την ώρα, περνούσε ένας γείτονας και με πήγε στη Ραφήνα, ήμουν σε κακό χάλι και με άφησε σε μια καφετέρια.  Περίμενα μια ώρα παραλίγο να λιποθυμήσω. Δεν υπήρχαν ασθενοφόρα γιατί όλα τα ασθενοφόρα είχαν πάει όλα στο λιμάνι».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς