29.4 C
Athens

Απόδραση με το… ζόρι από το Περιστέρι (vid)

Σ' ένα πολύ κλειστό παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, η ΑΕΚ πήρε το «τρίποντο» στο Περιστέρι εκμεταλλευόμενη ένα από τα ελάχιστα αμυντικά λάθη του Ατρομήτου (0-1)

Με το γκολ του Χρήστου Αλμπάνη στο 85ο λεπτό, η ΑΕΚ έφυγε από το Περιστέρι με μια σπουδαία νίκη κόντρα στον Ατρόμητο (0-1) και διατήρησε την τρίτη θέση με προβάδισμα τεσσάρων βαθμών από την ομάδα του Νταμίρ Κάναντι.

Για ένα ακόμα παιχνίδι, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ εμφανίστηκε αρκετά δυσκοίλια επιθετικά. Θα έλεγε κανείς πως η χρήση του Κλωναρίδη στα αριστερά ως φουλ μπακ, ήταν το μοναδικό θετικό για την ένωση, αφού ο Έλληνας άσος ήταν εκείνος που στα πρώτα λεπτά όχι μόνο απείλησε την εστία του Θεοδωράκη (7′), αλλά έδωσε και την απαραίτητη ενέργεια και βοήθησε στις συνεργασίες.

Επί παραδείγματι, στο 17′ μετά από ωραία συνεργασία που ξεκίνησε από τα πόδια του σούταρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στον Έλληνα γκολκίπερ. Ο Ατρόμητος που είχε μία αρκετά σφιχτή διάταξη βρήκε τις δύο καλύτερες ευκαιρίες του στην αναμέτρηση στο πρώτο ημίχρονο.

Και στις δύο πρωταγωνιστής ήταν ο πρώτος σκόρερ του, ο Ευθύμης Κουλούρης: Αρχικά στο 33′ όταν ο στράικερ της ομάδας του Περιστερίου εκμεταλλεύτηκε την γκέλα, αλλά ο Μπάρκας τον σταμάτησε στο τετ α τετ και εν συνεχεία στο 44′ όταν από σέντρα του Μανούσου έκανε μέτριο κοντρόλ και έχασε την ευκαιρία να τελειώσει καλύτερα τη φάση.

Ο τραυματισμός του Πόνσε στο πρώτο ημίχρονο και η είσοδος του Λιβάγια δεν προκάλεσαν ιδιαίτερο πρόβλημα στην ΑΕΚ, παρότι και στο δεύτερο ημίχρονο δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει καλές στιγμές.

Από ένα λάθος του Θεοδωράκη, ο Τσόσιτς παραλίγο να σκοράρει στο 78′ μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά το σουτ του κόντραρε στον Χατζηισαΐα και στη συνέχεια η μπάλα απομακρύνθηκε.

Πάντως, την καλύτερη ευκαιρία της η ΑΕΚ τη βρήκε στο 85′. Ο Λιβάγια με φανταστική μπαλιά βρήκε στην πλάτη της άμυνας του Ατρομήτου τον Αλμπάνη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την περίεργη έξοδο του Θεοδωράκη και πλάσαρε υποδειγματικά για το 0-1. Ένα αποτέλεσμα που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος και το οποίο θύμισε την περσινή ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ, η οποία είχε τον τρόπο να πάρει τη νίκη, ακόμα και σε παιχνίδια που… υπέφερε για να σκοράρει.

Κάρτες: 55′ Μάντσον / 68′ Μπακασέτας

Ατρόμητος (Κάναντι): Θεοδωράκης, Κιβρακίδης, Ρισβάνης Χατζηισαΐας, Σάκιτς, Μάντσον (81′ Νάτσος), Ουμπίδες (62′ Μπουσούλατζιτς), Καρασαλίδης, Ενσικουλού, Κουλούρης, Μανούσος (67′ Oυάρντα).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Οικονόμου, Τσόσιτς, Μπακάκης, Κρίστιτσιτς (82′ Αλμπάνης), Αλέφ, Μπακασέτας, Κλωναρίδης, Μπογέ (74′ Μπακασέτας), Πόνσε (36′ Λιβάγια).

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς