Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι (vid)

Ο ΠΑΟΚ έκανε τη δουλειά από το πρώτο ημίχρονο κόντρα στον απογοητευτικό Ατρόμητο (2-0) και έκανε ένα ακόμα βήμα προς την αήττητη κατάκτηση του τίτλου

Πιο εύκολα απ’ ότι θα περίμενε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 3-0 του Ατρομήτου στην κατάμεστη Τούμπα και βρίσκεται… αγκαλιά όχι μόνο με τον τίτλο, αλλά και με το αήττητο στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι φάνηκε εξ’ αρχής πως πήγε στην Τούμπα με στόχο να αμυνθεί όσο το δυνατόν καλύτερα (αφού οι απουσίες ήταν ήδη αρκετές για τον Αυστριακό τεχνικό) και αν μπορέσει, να κάνει τη ζημιά στον ΠΑΟΚ στην κόντρα.

Παρότι το παιχνίδι ξεκίνησε με… απρόοπτα για τον «Δικέφαλο του Βορρά» (ο Μαουρίσιο αποχώρησε τραυματίας πριν το ημίωρο), οι Περιστεριώτες δεν κατάφεραν να διατηρήσουν απαραβίαστη την εστία τους. Ο Άκπομ αρχικά κέρδισε πέναλτι μετά το μαρκάρισμα του Κατράνη, ο Βιεϊρίνια ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Θεοδωράκης έπεσε κι απέκρουσε στη δεξιά του γωνία κρατώντας το μηδέν στην εστία του.

Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν από τις «αναποδιές» και στο 39′ βρήκαν το γκολ με καρφωτή κεφαλιά του Ολιβέιρα μέσα από τη μικρή περιοχή μετά τη σέντρα του Βιεϊρίνια από τα αριστερά.

Και παρόλο που ο Ατρόμητος προσπάθησε να κρατήσει τη διαφορά με τον ΠΑΟΚ στο ένα τέρμα, ένα αχρείαστο και άτσαλο μαρκάρισμα του Μάντσον στον Άκπομ έστειλε αυτή τη φορά τον Μπίσεσβαρ στην άσπρη βούλα, με τον Ολλανδό να ευστοχεί για το 2-0.

Ο Νταμίρ Κάναντι ανακάτεψε την «τράπουλα» περνώντας τον Μανούσο στο παιχνίδι και μετατρέποντας το σύστημα της ομάδας του σε 3-5-2 προκειμένου να ασκήσει πίεση και να οδηγήσει σε λάθη τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, οι επιθετικές προσπάθειες προς την εστία του Πασχαλάκη ήταν ελάχιστες, με τον ΠΑΟΚ να κάνει περισσότερο συντήρηση του σκορ παρά να προσπαθεί να διευρύνει περισσότερο το προβάδισμα.

Ένα ατομικό λάθος του Θεοδωράκη, έδωσε την ευκαιρία στον Σφιντέρσκι, ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο παιχνίδι να σημειώσει το 3-0 και να κάνει τους φίλους του «Δικέφαλου του Βορρά» να πανηγυρίσουν… προκαταβολικά την επικείμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Ατρόμητος από την πλευρά του έχασε σημαντική ευκαιρία να πιάσει την ΑΕΚ στην τρίτη θέση, γνωρίζοντας παράλληλα τη βαρύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα.

Κίτρινες: 32′ Ενρίκε / 34′ Στρούγγης, 65′ Μάντσον,  19′ – 90′ Μπρούνο

Κόκκινες: 90′ Μπρούνο

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίτσιο (22′ Σάκχοφ), Ολιβέιρα, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Ενρίκε (63′ Γιαννούλης), Άκπομ (80′ Σφιντέρσκι).

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Θεοδωράκης, Μπουσουλάτζιτς, Σάκιτς, Κατράνης (46′ Μανούσος), Μάντσον, Ούμπιδες (84′ Κορτ), Στρούγγης (58′ Κωτσόπουλος), Κιβρακίδης, Ενσικουλού, Καρασαλίδης, Μπρούνο.

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Μπολόνια – Αταλάντα 1-1: O Σάμαρτζιτς έδωσε τον βαθμό στο 90′ κόντρα στην ομάδα του Ιταλιάνο

Η Μπολόνια κρατούσε μια μεγάλη νίκη στα χέρια της...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...