28.9 C
Athens

Στους «4» η Γαλλία δια χειρός Μουσλέρα (vid)

Τη γκάφα του Μουντιάλ έκανε ο Μουσλέρα, ο οποίος έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του σε σουτ του Γκριεζμάν

Σε ένα ματς που δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας και τον Μουσλέρα να παθαίνει… Κάριους η Γαλλία νίκησε την Ουρουγουάη και πέρασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι ποδοσφαιριστές της «Σελέστε» μπήκαν με διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να πιέσουν, όμως αυτό κράτησε για λίγα λεπτά. Το ματς κύλησε πολύ ήρεμα στο πρώτο ημίχρονο και η πρώτη καλή στιγμή ήταν το γκολ του Βαράν στο 40΄. Ο Γκριεζμάν εκτέλεσε γλυκά το φάουλ στο ύψος της μικρής περιοχής και ο στόπερ της Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε το προβάδισμα στους «μπλε». Η απάντηση για την Ουρουγουάη ήταν άμεση, ωστόσο ο Γιορίς πραγματοποίησε την επέμβαση του Μουντιάλ στη κεφαλιά του Κάσερες και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμη χειρότερο. Η Ουρουγουάη προσπαθούσε άδοξα να δημιουργήσει ευκαιρία για γκολ με βαθιά γεμίσματα, ενώ η Γαλλία χτυπούσε στην κόντρα επίθεση. Σε μία αντεπίθεση λοιπόν, ο Γκριεζμάν έκανε το σουτ λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή και έκανε δύο τα τέρματα για την ομάδα του. Στη συγκεκριμένη φάση φέρει τεράστιο μερίδιο ευθύνης και ο Μουσλέρα, καθώς του έφυγε η μπάλα μέσα από τα χέρια. Ο τερματοφύλακας της Γαλατασαράι έπαθε… Κάριους και κρέμασε την ομάδα του.

Στη συνέχεια δε συνέβη κάτι το αξιοσημείωτο και οι Γάλλοι πέρασαν στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Οι «μπλε» έδειξαν τον απαραίτητο κυνισμό και την ηρεμία που αρμόζει σε μία ομάδα που διεκδικεί με αξιώσεις την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και εμφανίστηκαν απόλυτα έτοιμοι για να το καταφέρουν.

Τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς