33.5 C
Athens

Σοκαριστικές οι αντιδράσεις από το ντοκιμαντέρ για τον Μ. Τζάκσον

Σοκάρει με το σκληρό περιεχόμενό του το 4ωρο ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», σχετικά με το τι συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες του «ονειρεμένου» ράντσου του Μάικλ Τζάκσον

Σοκ προκάλεσε σε κοινό και κριτικούς η παγκόσμια πρεμιέρα του τετράωρου ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» στο Φεστιβάλ του Σάντανς.

Οι μαρτυρίες των δύο φερόμενων ως θυμάτων για όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες του ράντσου του Μάικλ Τζάκσον ήταν τόσο αποκαλυπτικές, που ακόμα και οι κριτικοί κινηματογράφου δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκεια και την αμηχανία τους: «Το περιεχόμενο της ταινίας είναι πολύ πιο δυσάρεστο από οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε», σχολίασε στο twiiter δημοσιογράφος της Daily Beast, έχοντας παρακολουθήσει μόνο το μισό μέρος του ντοκιμαντέρ. «Βρισκόμαστε ακόμα στη μέση και θα χρειαστώ 400 ντους για να νιώσω ξανά καθαρός», έγραψε ο κριτικός κινηματογράφου, Ντέιβιντ Ελριχ.

Στην ταινία, ο βασιλιάς της ποπ φέρεται να βίαζε και να καθοδηγούσε τα ανήλικα θύματά του σε σεξουαλικές πράξεις, τάζοντάς τους χρήματα και κοσμήματα ως αντάλλαγμα για τη σιωπή τους. Το τετράωρο ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται σε δύο από τα θύματά του, τον δεκάχρονο τότε Τζέιμς Σέιφτσακ και τον επτάχρονο Γουέιντ Ρόμπσον.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των δύο ανδρών, η Neverland αποτελούσε στην ουσία ένα κολαστήριο για νεαρά αγόρια, στα οποία ο Τζάκσον ασελγούσε σε καθημερινή βάση, απειλώντας τους σε περίπτωση άρνησης και αντικαθιστώντας τους εν τέλει με καινούρια αγόρια που έμπαιναν κάθε φορά στο ράντσο. Όσοι παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ τόνισαν ότι οι περιγραφές των δύο ανδρών, οι οποίοι απαριθμούν και περιγράφουν όλους τους τρόπους με τους οποίους ισχυρίζονται ότι ο Μάικλ Τζάκσον ασέλγησε επάνω τους, είναι για πολύ γερά στομάχια…

Οι φανατικοί οπαδοί του βασιλιά της ποπ μιλούν για συκοφαντίες που έχουν μοναδικό στόχο να αμαυρώσουν την εικόνα του ινδάλματός τους δέκα χρόνια μετά τον θάνατό του, ενώ το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία του Τζάκσον χαρακτήρισε σε δήλωσή του την ταινία «αναμάσημα παρωχημένων και αναξιόπιστων καταγγελιών, μια ακόμη γελοία παραγωγή και μια εξωφρενική και αξιολύπητη προσπάθεια εκμετάλλευσης και αποκόμισης οικονομικού οφέλους στο όνομα του Μάικλ Τζάκσον».

Το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς