29.4 C
Athens

Έχει δρόμο το VAR

Το βοηθητικό σύστημα για τους διαιτητές βρίσκεται ακόμα σε επίπεδο εξαγγελιών και θεωρίας. Η φίλαθλη κοινή γνώμη δεν πρέπει να αποπροσανατολίζεται σχετικά με την εφαρμογή του στις εγχώριες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε πριν το δούμε να λειτουργεί, όπως προβλέπεται, στους ελληνικούς αγώνες.

Σεπτέμβριο ή το πολύ τον Οκτώβριο θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με τον διαγωνισμό. Τον Νοέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει η εγκατάσταση του στα γήπεδα. Μετά θα αρχίσουν οι δοκιμές.

Εκφράζονται φόβοι ότι δεν θα μπει αρχικά σε όλα τα γήπεδα. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν δυσκολίες στην Λαμία, στα Ιωάννινα και στο Ηράκλειο. Από τον Ιανουάριο και μετά θα μπορεί να ενεργοποιηθεί όπου είναι δυνατό.

Αυτό σημαίνει ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος και ενδέχεται μέρος του δεύτερου. Αν όλα κυλήσουν βάσει σχεδίου και προγραμματισμού. Προσωπική εκτίμηση είναι ότι θα δούμε το VAR στα ντέρμπι του δεύτερου γύρου. Ίσως όχι σε όλα. Επίσης στους ημιτελικούς του κυπέλλου και στον τελικό της διοργάνωσης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς