32.2 C
Athens

Προς οχτάδα ο Ήφαιστος Λήμνου

Με αέρα playoff o Ήφαιστος Λήμνου πέρασε από το Ρέθυμνο (82-85)

Η έκπληξη της φετινής Basket League, ο Ήφαιστος Λήμνου, ταξίδεψε στη Κρήτη για να αντιμετωπίσει το Ρέθυμνο που καιγόταν για τη νίκη στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής. Σε μια αναμέτρηση που εξελίχθηκε σε ντέρμπι, ο Ήφαιστος πέτυχε τη πρώτη του εκτός έδρας νίκη με 85-82.

Ο Ήφαιστος μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και επέβαλλε τον ρυθμό του, με το Ρέθυμνο να μη μπορεί να βρει εύκολα χώρους στην αντίπαλη ρακέτα και να μένει μόλις στους 11 πόντους στη πρώτη περίοδο. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το γήπεδο και βρήκαν τους διαδρόμους προς το καλάθι του Ρεθύμνου, παίρνοντας στην αρχή ένα +8. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου δεν άλλαξε τίποτα τρομερό, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν με το 30-39 στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το Ρέθυμνο έκανε μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψει στο παιχνίδι, ιδιαίτερα στη τέταρτη περίοδο. Οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά εύστοχοι πίσω από τα 6.75 όπου είχαν 50% (12/24), αλλά υστέρησαν πολύ στα ριμπάουντ (22-39) και ενώ έφτασαν ένα βήμα από την ισοφάριση, ο Ήφαιστος ήταν καλύτερος και πήρε τη νίκη. Πλέον, οι φιλοξενούμενοι είναι στον δρόμο των…playoff.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς