29.9 C
Athens

Η ΚΕΔ έθεσε εκτός πινάκων των παρατηρητών της Super League τον Τάσο Κάκο

Και ο Άγιος φοβέρα θέλει… Μετά την πίεση και τις καταγγελίες του Ολυμπιακού που διεθνοποίησε το θέμα, ο Περέιρα εφάρμοσε τον κανονισμό

Οι διαμαρτυρίες, καταγγελίες κι ενστάσεις του Ολυμπιακού έπιασαν τόπο. Ο Τάσος Κάκος τέθηκε εκτός πινάκων των παρατηρητών της Super League. Ο Βίτορ Μέλο Περέιρα δεν τόλμησε βέβαια από την ημέρα που ο πρώην διαιτητής αποδέχθηκε την πρόταση του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, ν’ αναλάβει καθήκοντα τηλεκριτικού διαιτησίας, να τον ορίσει σε κάποιο παιχνίδι. Το γεγονός ωστόσο ότι τον κρατούσε στους πίνακες ήταν πρόκληση και ο καθένας μπορεί πολλά να έβαζε στο μυαλό του για την σκοπιμότητα της συγκεκριμένης κίνησης.

Ας μην ξεχνάμε πως ο Ευβοιώτης βοηθός Βασίλης Καμπούρης που ακύρωσε το πεντακάθαρο γκολ του Άγγλου φορ Τσούμπα Ακπόμ στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο τέθηκε εκτός πινάκων σε χρόνο… μηδέν. Και ας τον είχε επιλέξει ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής για διεθνή. Όταν εξαφανίζεις τον Καμπούρη στο άψε σβήσε και κρατάς στους πίνακες τον Κάκο, τι να υποθέσει κανείς;

Λόγω ασυμβίβαστου, ο πρώην διεθνής ρέφερι τέθηκε εκτός πινάκων από την ΚΕΔ και στην σχετική λίστα απουσιάζει πλέον του όνομα του Κερκυραίου διαιτητή.

Για να συμβεί αυτό πάντως ο Ολυμπιακός αφού είδε ότι η ΚΕΔ στην οποία είχε απευθυνθεί τον αγνόησε, έκανε καταγγελία στην Επιτροπή Παρακολούθησης, στο «ειδικό εμπειρογνώμονα» Πετρ Φούσεκ, και στις FIFA/UEFA. Σε αυτήν κατηγόρησε την ΚΕΔ ότι δεν έκανε τίποτα όσον αφορά τον πειθαρχικό έλεγχο του Κάκου με βάση την προηγούμενη καταγγελία του, και απαίτησε εντός τριών ημερών να ενημερωθεί για το ποια μέτρα έχουν ληφθεί κατά του Κάκου και αν εξακολουθεί να παραμένει παρατηρητής διαιτησίας στη Super League. Μετά από τη διεθνοποίηση της υπόθεσης, η ΕΠΟ αναγκάστηκε να εφαρμόσει τους κανονισμούς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς