33.5 C
Athens

Απόλυτος και ωραίος ο Πανιώνιος

Με κορυφαίο και σκόρερ τον Ντουρμισάι ο Πανιώνιος επικράτησε του Ηρόδοτου με 2-1 στην Αλικαρνασσό και προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου με τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις

Με τον ιδανικότερο τρόπο ολοκλήρωσε ο Πανιώνιος τις υποχρεώσεις του στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι Νεοσμυρνιώτες επικράτησαν του μαχητικού Ηρόδοτου με 2-1 στην Αλικαρνασσό αναδεικνύοντας πολλές αρετές και προκρίθηκαν πανηγυρικά με τρεις νίκες στην επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης.

Αντίθετα, οι Κρητικοί αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση χωρίς να πάρουν κάποιο βαθμό.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και το 37’ άνοιξαν το σκορ.

Συγκεκριμένα  ο Μακρύλλος με μακρινή μπαλιά τροφοδότησε τον Τσιλούλη, ο οποίος  με πλασέ πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα και την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1.

Καλή στιγμή για τον Ηρόδοτο στο 61’ με το σουτ του Μωραΐτη να περνά λίγο έξω. Στο 65ο λεπτό Μακρύλλος και Σίντι Αλί συνεργάστηκαν ωραία, αλλά το φαλτσαριστό σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ.

Ο Πανιώνιος «κλείδωσε» τη νίκη του στο 76΄ με τον Ντουρμισάι να ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι, που δόθηκε στην ανατροπή του Τσιλούλη από τον Καργιωτάκη.

Με ωραία κεφαλιά – ψαράκι στο 82′, μετά από εκτέλεση κόρνερ, μείωσε σε 1-2 για τον Ηρόδοτο ο Δαμιανάκης εκμεταλλευόμενος και την αδράνεια στην άμυνα των «κυανέρυθρων».

Ηρόδοτος (Αρμάντο Φουτσίνι): Κασμερίδης (58’ Τσιλιγγίρης), Νικηφόρος, Μπαλάφας, Φουκαράκης, Μωραΐτης, Καργιωτάκης, Κοντογιάννης, Αυγενικού, Δαμιανάκης, Μασάδο (55’ Κονέ), Αμαραντίδης (57’ Προβυδάκης).

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Μανοΐλοβιτς, Ντε Ταντέο, Μακρύλλος, Άλμπεργκ (64’ Παπαγεωργίου), Οικονομίδης, Σίντι Αλί, Ρέντζας (72’ Nτουρμισάι), Τσιλούλης (90’+ Σουσώνης), Μίκο, Κότσιτς, Σεράφ.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς