35.3 C
Athens

Με όλα τους τα… όπλα οι οπαδοί των δυο ομάδων στο ΟΑΚΑ

Παγκόσμιο ρεζιλίκι για ποδοσφαιρικές και κρατικές αρχές το χαοτικό σκηνικό του «τελικού»

Μολότοφ, φωτοβολίδες, μάχες σώμα με σώμα με την αστυνομία να τρέχει και να μην φτάνει στο ΟΑΚΑ. Με λίγα λόγια, με όλα τους τα όπλα οι οπαδοί των δυο ομάδων στη… γιορτή του ποδοσφαίρου, που να δούμε πόσους θα στείλει στο νοσοκομείο.

Και να ‘ταν μόνο η καφρίλα που αναμενόμενα κάνει επίδειξη δύναμης στο Ολυμπιακό στάδιο αυτή την ώρα; Να ‘ταν μόνο οι εικόνες φόβου που κυριαρχούν και απειλούν για… χειρότερα; Είναι και η ΕΠΟ, που για πολλοστή φορά αποδεικνύει πως δεν μπορεί να διοργανώσει ούτε φιλανθρωπική γιορτή, όχι έναν τελικό κυπέλλου που μοιάζει με πόλεμο.

Μπαίνει ο κόσμος, όπου θέλει και όπως θέλει. Ο έλεγχος και τα θέματα ασφαλείας μοιάζουν με ανέκδοτο. Ο καθένας που δείχνει μια ταυτότητα (μόνο τις… αστυνομικές καταλαβαίνουν) μπουκάρει σαν κύριος. Και όχι όπου και όπου. Μέσα στη θύρα των επισήμων. Παράλληλα οι οπαδοί έχουν φέρει μαζί τους όσα πολεμοφόδια χωρούσαν στις αποσκευές τους. Βολτάρει ένας τύπος στις κερκίδες του ΠΑΟΚ με κόφτη για σύρματα! Τι να πεις, και που να σταματήσεις…

Πανηγύρι τρόμου και πραγματικά, μακάρι ο Θεός να βάλει το χέρι του. Γιατί με αυτό το χάλι, και αυτή την ΕΠΟ μόνο ο Θεός μπορεί πραγματικά να μας βοηθήσει.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς