33.5 C
Athens

Στο -11… και μετά ξύπνησε!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νωθρά, είδε τον Πανιώνιο να ξεφεύγει με 20-31 αλλά στη συνέχεια πάτησε γκάζι για να πάρει μια άνετη νίκη (98-72) * Επιστροφή Αγραβάνη μετά από 358 μέρες απουσίας

Ο Ολυμπιακός πέταξε σχεδόν ένα ημίχρονο, φτάνοντας στο σημείο να κυνηγά ακόμα και διαφορά 11 πόντων σε βάρος του. Ο Πανιώνιος αιφνιδίασε τους Πειραιώτες, είδε το ταμπλό να γράφει 20-31, αλλά κάπου εκεί το θηρίο ξύπνησε. Η τάξη άρχισε να αποκαθίσταται λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου (45-41 στο 20′) και με την επιστροφή από τα αποδυτήρια το… γυαλισμένο μάτι των παικτών του Μπλατ ήταν αρκετό για να τρομάξει τους Νεοσμυρνιώτες.

Η πρώτη και μεγαλύτερη είδηση της βραδιάς βεβαίως ήταν η επιστροφή του Δημήτρη Αγραβάνη, ένα χρόνο παρά μια εβδομάδα (358 μέρες ακριβώς) μετά την τελευταία εμφάνισή του σε ένα ματς κόντρα στον Κόροιβο. Ο 24χρονος σέντερ αγωνίστηκε για 5:23, έχοντας δυο πόντους και ένα ριμπάουντ.

Η δεύτερη έχει να κάνει με την εκπληκτική ευστοχία του Ολυμπιακού έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Το 14/27 με ποσοστό μεγαλύτερο του 50% μιλά από μόνο του, ειδικά αν σκεφτούμε πως μέχρι τα μέσα της 2ης περιόδου οι Πειραιώτες είχαν χειρότερο ποσοστό στις (λιγοστές) βολές που εκτέλεσαν!

Το κοντέρ στο τέλος θα έγραφε 100άρα, αν ο Μπλατ δεν έδινε ξεκάθαρη εντολή να μην εκδηλωθεί η τελευταία επίθεση. Πρώτος σκόρερ για τους ερυθρόλευκους ήταν ο Ουίλιαμς-Γκος με 17 πόντους και τον ακολούθησαν οι Βεζένκοφ και ΛεΝτέι, αμφότεροι με 15. Από την άλλη πλευρά, διακρίθηκε Νώντας Παπαντωνίου που σκόραρε 20 πόντους, μοίρασε 5 άσιστ και μάζεψε 4 ριμπάουντ.

Πλέον, οι Πειραιώτες στρέφουν την προσοχή τους στο ματς της Παρασκευής με αντίπαλο την Μπουντούτσνοστ στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 45-41, 71-56, 98-72

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς