26.7 C
Athens

Καβάνι λαμπρός την οδηγεί

Τεράστια νίκη για την εθνική ομάδα της Ουρουγουάης η οποία με μπροστάρη τον Έντισον Καβάνι κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Κριστιάνο Ρονάλντο και των μαχητικών Πορτογάλων

Πριν το ξεκίνημα του αγώνα, όλα έδειχναν ένα πολύ κλειστό ματς, όπου οι δύο προπονητές θα πρόσεχαν κυρίως τα μετόπισθεν τους για να διασφαλίσουν το πολυπόθητο 0 πίσω.

Ο Έντισον Καβάνι, όμως, φάνηκε να έχει άλλη άποψη, καθώς μόλις στο 7ο λεπτό μετά από εξαιρετική συνεργασία του ίδιου με τον σταρ της Μπαρτσελόνα, Λουίς Σουάρεζ έπιασε μια εξαιρετική κεφαλιά και κατάφερε να νικήσει τον Ρουί Πατρίσιο.

Στη συνέχεια, η Πορτογαλία κατάφερε να ισορροπήσει το ματς και να φτάσει το ημίχρονο χωρίς καμία σημαντική ευκαιρία μπροστά στις 2 εστίες.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, οι Πορτογάλοι μπήκαν αποφασισμένοι να επιστρέψουν στο ματς και με δυνατή κεφαλιά του Πέπε, μετά από σέντρα του Γκερέιρο, κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 56ο λεπτό.

Η συνέχεια προμηνυόταν δραματική, καθώς και οι δύο ομάδες επιθυμούσαν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Κάτι το οποίο, μερικά λεπτά μετά την ισοφάριση της Πορτογαλίας επέτυχε η Ουρουγουάη. Μετά από δυνατό βολέ του Μουσλέρα και ασταθής απομάκρυνση του Πέπε, ευνοήθηκε ο Καβάνι ο οποίος με ένα άριστο πλασέ νίκησε το Ρουί Πατρίσιο και με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έγραψε το 2-1 για την Ουρουγουάη.

Στη συνέχεια του ματς, δεν σημειώθηκε κάποια σημαντική ευκαιρία, μετατρέποντας αυτό το 2-1 σε τελικό σκορ. Παρόλα αυτά, η νίκη αυτή αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση στους παίκτες της «Σελέστε» καθώς ο καλύτερος παίκτης της ομάδας και δις σκόρερ αποχώρισε ως τραυματίας.

Τέλος, επόμενος αντίπαλος της Ουρουγουάης για την φάση των 8 του Μουντιάλ της Ρωσίας αποτελεί η Γαλλία η οποία κέρδισε με 4-3 την Αργεντινή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων στο ξεκίνημα του ματς ήταν:

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Κάσερες, Χιμένες, Γκοδίν, Λασάλτ, Τορέιρα, Νάντες (81′ Σάντσες), Βεσίνο, Μπεντανκούρ (63′ Ροντρίγκες), Καβάνι (74′ Στουάνι), Σουάρες

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Πατρίσιο, Περέιρα, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο, Μπ. Σίλβα, Αντριέν Σίλβα (65′ Κουαρέσμα), Καρβάλιο, Μάριο (85′ Φερνάντες), Ρονάλντο, Γκέντες (74′ Αντρέ Σίλβα)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς