29.9 C
Athens

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω στην αυτοκινητοπομπή της Τερέζα Μέι και του πρωθυπουργού του Βελγίου!

Περίεργο περιστατικό στο Βέλγιο, την ώρα που οι δύο πρωθυπουργοί μετέβαιναν σε εκδήλωση για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο • Τραυματίστηκαν δύο μοτοσικλετιστές αστυνομικοί

Συναγερμός σήμανε στο Βέλγιο όταν ένα όχημα έπεσε πάνω στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι και τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ σε εκδήλωση για το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί με μοτοσικλέτες που οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο.

Το τροχαίο ατύχημα συνέβη στο δρόμο προς το νεκροταφείο πολέμου Saint Symphorien που βρίσκεται κοντά στη βελγική πόλη Mons, στα νοτιοδυτικά του Βελγίου, κοντά στα γαλλικά σύνορα. Η συνοδεία που μετέφερε τους δύο πρωθυπουργούς κινείτο κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Ε19 / Ε42, όταν ένα αυτοκίνητο μπήκε σε αυτόν, χτυπώντας τους δύο αστυνομικούς που οδηγούσαν μοτοσυκλέτες.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου σταμάτησε για αρκετή ώρα στο σημείο, αλλά στη συνέχεια συνέχισε τον προορισμό του.

Οι λεπτομέρειες του συμβάντος δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, ούτε και η ταυτότητα του οδηγού, καθώς επίσης και ο λόγος που συνέβη το περίεργο τροχαίο. Δεν έχουν υπάρξει επίσημες δηλώσεις από τις αρχές.

Η αυτοκινητοπομπή συνέχισε το ταξίδι της και η Τερέζα Μέι και ο Σαρλ Μισέλ επισκέφτηκαν το νεκροταφείο Saint Symphorien, όπου κατέθεσαν στεφάνια από λευκά τριαντάφυλλα και παπαρούνες στους τάφους των πρώτων και τελευταίων Βρετανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι εκδηλώσεις γίνονται στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από τον τερματισμό του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου που διήρκεσε από τον Ιούλιο του 1914 έως τις 11 Νοεμβρίου 2018.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς