«Απόδραση» με Γέντρισεκ από την Τρίπολη

Με γκολ του Γέντρισεκ στο 71' η Ξάνθη έφυγε με το «διπλό» από την Τρίπολη (0-1) και σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση

Ένα γκολ του συνήθους… ύποπτου Έρικ Γέντρισεκ στο 71′ ήταν αρκετό για την Ξάνθη ώστε να πάρει το διπλό στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα που ούτε σήμερα κατάφερε να πάρει το τρίποντο που θα τον έβγαζε από την επικίνδυνη ζώνη.

Ο Αστέρας ήταν εκείνος που μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με πολλή πίεση στα καρέ της Ξάνθης, την οποία όμως δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ. Μάλιστα, οι Αρκάδες έχασαν και ευκαιρίες με τα σουτ των Φερνάντεθ, Ιγκλέσιας και Καλτσά είτε να περνούν άουτ είτε να τα σταματά ο Ζίβκοβιτς.

Η Ξάνθη ισορρόπησε προς το τέλος του ημιχρόνου αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία. Στην επανάληψη, η αλλαγή του Καντά βοήθησε την ομάδα του Ράσταβατς να ελέγξει καλύτερα το ρυθμό του παιχνιδιού, ενώ βρήκε το «χρυσό» γκολ στο 71′ όταν ο Γέντρισεκ εκτέλεσε τον Παπαδόπουλο ύστερα από γύρισμα του Τζουρίσκοβιτς στην περιοχή. Ο Σλοβάκος μάλιστα έφτασε τα επτά γκολ σε εννέα παιχνίδια στο πρωτάθλημα!

Μέχρι το φινάλε, ο Αστέρας πίεσε για την ισοφάριση αλλά δεν δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, ενώ όσες φορές απείλησε ήταν με τον Καλτσά ύστερα από αμυντική αδράνεια της Ξάνθης.

Η Ξάνθη με αυτή τη νίκη έφτασε στην τέταρτη θέση με 18 βαθμούς και προσπέρασε την ΑΕΚ, ενώ ο Αστέρας παρέμεινε στην επικίνδυνη ζώνη με πέντε βαθμούς.

Αστέρας Τρίπολης (Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας (75′ Δουβίκας), Φερνάντεθ (42′ Τσιλιανίδης), Τόνσο, Καλτσάς, Μανιάς.

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Αλμέιδα, Λισγάρας, Κασάδο, Κοβάτσεβιτς, Καμαρά, Κίκε (46′ Καντά), Τζουρίτσκοβιτς, Κάστρο (85′ Μελιόπουλος), Γέντρισεκ.

Θυμηθείτε το LIVE του αγώνα

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...