26.7 C
Athens

Κάτι τρέχει με Γουίλιαν…(vid)

«Θέλει Ευρώπη ο Γουίλιαν Αράο» λένε στη Βραζιλία και οι φήμες για Ολυμπιακό φουντώνουν

Το όνομα του Γουίλιαν Αράο συνδέεται με τον Ολυμπιακό τις τελευταίες μέρες και ακόμα πιο έντονα τις τελευταίες ώρες. Για όσους δεν θυμούνται, πρόκειται για τον κεντρικό μέσο της Φλαμένγκο, ο οποίος έχει μεν συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019, ωστόσο δεν περιλαμβάνεται στα άμεσα αγωνιστικά πλάνα του τεχνικού της «Φλα», Μαουρίσιο Μπαρμπιέρι.

Μετά και τη σημερινή πολλά υποσχόμενη εμφάνιση του Μαντί Καμαρά, όλα δείχνουν ότι ο νεαρός από τη Γουινέα θα πρέπει να υπολογίζεται σοβαρά, τουλάχιστον μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Το θέμα όμως είναι το εξής: ο Μαρτίνς είναι ένας προπονητής που προτιμά να στέλνει τις αντίπαλες επιθέσεις από τα πλάγια και για να το καταφέρει αυτό, βασίζεται συνήθως σε δυο όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστες λύσεις στον άξονα. Μια τέτοια θα ήταν σίγουρα ο Γουίλιαν Αράο, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία και σίγουρα θα ήθελε να βρεθεί σε έναν σύλλογο όπου θα υπολογίζεται σοβαρά.

Πριν από λίγες μέρες, ο Γουίλιαν αρνήθηκε πεισματικά την πρόταση που έφτασε στη Φλαμένγκο από ιαπωνική ομάδα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν επιθυμεί να φύγει. Ωστόσο, αναφορές από τη Βραζιλία πριν λίγη ώρα έκαναν λόγο για πρόθεση μεταγραφής στην Ευρώπη. Ποιος θα μπορούσε να είναι ο προορισμός του; Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού είναι υπαρκτό και έχει μεγάλη αγωνιστική λογική. Οι ερυθρόλευκοι δεν παίζουν μόνοι τους σε αυτή την περίπτωση, αφού λέγεται ότι η Σπόρτινγκ Λισαβόνας θα ήθελε επίσης να τον εντάξει στο δυναμικό της. Τα όσα έχουν γίνει τον τελευταίο στην πορτογαλική ομάδα όμως, λειτουργούν σίγουρα αποτρεπτικά για κάθε φιλόδοξο ποδοσφαιριστή.

Τα δεδομένα λοιπόν, είναι τα εξής: ο Γουίλιαν φέρεται πλέον να επιθυμεί μετακίνηση στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός τον θέλει και δεν αποκλείεται ο Μαρτίνς να γίνει ακόμα πιο πιεστικός για την απόκτησή του. Αν μάλιστα πάει οριστικά στην άκρη η προοπτική της Σπόρτινγκ, τότε είναι πολύ πιθανό οι Πειραιώτες να τον κλείσουν με συνοπτικές διαδικασίες. Έστω κι αν χρειαστεί να δαπανήσουν ένα ποσό που θα ξεπερνά τα 3 εκ. ευρώ, προκειμένου να καλύψουν τις απαιτήσεις της Φλαμένγκο…

Παρακολουθείστε στιγμιότυπα του 25χρονου Βραζιλιάνου με τη φανέλα της Φλαμένγκο:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς