28.2 C
Athens

Πανιώνιος: Δεν είναι ρεκόρ τα δύο γκολ έως το 5’!

Ο Πανιώνιος έβαλε δύο γκολ στα πρώτα πέντε λεπτά στον χθεσινό αγώνα με τον Παναιτωλικό, όμως δεν βελτίωσε το ρεκόρ του που αντέχει από πολύ παλιά

Είναι σπάνιο το να πετύχεις δύο γκολ στα πρώτα πέντε λεπτά ενός αγώνα όπως κατάφερε χθες ο Πανιώνιος. Ο Γιώργος Μασούρας στο 2’ και ο (άτυχος) Παναγιώτης Κόρμπος στο 5’ έδωσαν από πολύ νωρίς καθαρό προβάδισμα στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, αλλά δεν βελτίωσαν το ρεκόρ της στην Α’ Εθνική.

Διότι την πρώτη κιόλας χρονιά της εθνικής κατηγορίας, ο Πανιώνιος είχε καλύτερη επίδοση. Στον εντός έδρας αγώνα της προτελευταίας αγωνιστικής με τη Δόξα Δράμας, στις 17 Ιουλίου 1960, οι «κυανέρυθροι» είχαν προηγηθεί της Δόξας Δράμας με 2-0 μόλις στο τρίτο λεπτό! Ο Θανάσης Σαραβάκος (πατέρας του Δημήτρη) άνοιξε το σκορ στο 1’ και ο Στάθης Χάιτας «έγραψε» το 2-0 στο 3’. Όλα αυτά, βέβαια, χωρίς να υπάρχει τηλεόραση ή επίσημη χρονομέτρηση όπως σήμερα, αλλά με βάση το τι σημείωναν με τα ρολόγια χειρός οι αθλητικοί συντάκτες της εποχής. Οπότε είναι συζητήσιμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ματς της 17ης Ιουλίου 1960 ο Πανιώνιος καρδιοχτύπησε για να νικήσει, μια και η Δόξα απάντησε και ισοφάρισε 2-2 με γκολ του Μπάμπη Χατζημιχαήλ στο 13’ και του Παύλου Γρηγοριάδη στο 39’. Χρειάστηκε να φτάσει ο αγώνας στο 90’ για να σκοράρει ξανά ο Χάιτας και να χαρίσει τη νίκη στους «κυανέρυθρους».

Τα χθεσινά δύο γκολ στο πεντάλεπτο, πάντως, είναι ρεκόρ για τον Πανιώνιο στην επαγγελματική Α’ Εθνική. Η αμέσως καλύτερη προηγούμενη επίδοση είχε σημειωθεί στις 28 Απριλίου 1985, όταν στον αγώνα με το Αιγάλεω στη Νέα Σμύρνη το 2-0 είχε διαμορφωθεί δύο λεπτά πιο αργά από τους Γιάννη Γραβάνη (1’) και Τόντορ Μπαρζόφ (7’). Τότε, ωστόσο, μπήκε νωρίτερα το τρίτο γκολ (20’ Λίμα, αφού στο 12’ είχε μειώσει ο Κωνσταντόπουλος για το «Σίτι») και το τελικό σκορ ήταν 4-1.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς