33.5 C
Athens

Σοκαριστικό βίντεο: Αρκούδες κατασπάραξαν λύκο σε ζωολογικό κήπο μπροστά σε παιδιά (video)

Μάταια προσπαθούσαν τα υπόλοιπα μέλη της αγέλης να σώσουν το λύκο • Οι υπεύθυνοι είχαν βάλει στον ίδιο χώρο τα ζώα πιστεύοντας ότι θα τα… ωφελήσει

Μάρτυρες μιας σοκαριστικής επίθεσης αρκούδων σε έναν μικρό θηλυκό λύκο έγιναν οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου Dierenrijk στην Ολλανδία, που είδαν το άτυχο ζώο να κατασπαράσσεται μπροστά στα μάτια τους κι ενώ παρακολουθούσαν το θέαμα ακόμα και μικρά παιδιά.

«Ο δίχρονος λύκος βγήκε από το νερό μαζί με έναν άλλο και δέχθηκε επίθεση από μια αρκούδα», είπε ο εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου στο ΝL Times.

Δύο άλλοι λύκοι προσπάθησαν με συγκινητικό τρόπο να επέμβουν, αφού ως γνωστόν οι λύκοι ζουν σε αγέλες και κάνουν το παν για να προστατέψουν τα μέλη τους. Οι λύκοι άρχισαν να δαγκώνουν τις αρκούδες μήπως καταφέρουν να γλιτώσουν το λυκάκι από τα δόντια τους, αλλά κρατήθηκαν μακριά από μια τέταρτη τεράστια αρκούδα που έπαιζε ρόλο «φύλακα», όσο οι άλλες τρεις κατασπάρασαν το λυκάκι, ενώ λίγο αργότερα τις συνόδευσε στο… φαγοπότι.

Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου δεν πήραν… χαμπάρι το περιστατικό και χρειάστηκε να τους ενημερώσουν οι επισκέπτες, αλλά τελικά το μόνο που κατάφεραν να κάνουν ήταν η… διαπίστωση ότι ο λύκος ήταν νεκρός.

Λίγο αργότερα μίλησαν στα ΜΜΕ κάνοντας λόγο για ένα «θανατηφόρο ατύχημα».

Σημειώνεται πως μεταξύ των επισκεπτών που ήταν μάρτυρες της επίθεσης, ήταν και μικρά παιδιά τα οποία, όπως αναφέρει το RT κλονίστηκαν από τις εικόνες βιαιότητας και χρειάστηκε να τους παρασχεθεί βοήθεια από το προσωπικό του ζωολογικού κήπου.

Στο βίντεο ακούγονται έντρομα παιδιά να φωνάζουν στις αρκούδες να σταματήσουν αλλά φυσικά κάτι τέτοιο δεν έγινε, ενώ κανείς από τους υπεύθυνους του ζωολογικού κήπου δεν μπόρεσε να παρέμβει.

Οι αρκούδες ζούσαν στον ίδιο χώρο με τους λύκους, καθώς οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου είχαν τη φαεινή ιδέα να τους… ανακατέψουν, θεωρώντας πως κάτι τέτοιο θα κάνει καλό και στα δύο είδη.

Τελικά αυτό που… κατάφεραν ήταν να οδηγήσουν σε επώδυνο θάνατο ένα ζώο που ζούσε στην αιχμαλωσία, όταν η ασφάλεια που αυτή προσφέρει, συγκριτικά με την άγρια φύση, είναι το μοναδικό προνόμιο που απολαμβάνουν όσα ζώα είναι φυλακισμένα στους ζωολογικούς κήπους.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς