30 C
Athens

Στους «16» με «τεσσάρα» ο Πανιώνιος

Το εισιτήριο της πρόκρισης για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας τσέκαρε ο Πανιώνιος με την ευρεία του νίκη με 4-0 επί του Απόλλωνα Πόντου

Την πρόκρισή του στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ο Πανιώνιος με την άνετη επικράτησή του με 4-0 επί του Απόλλωνα Πόντου.

Οι Νεοσμυρνιώτες ου παρατάχθηκαν με δέκα αλλαγές συγκριτικά με το σχήμα, ου αντιμετώπισε τον Ατρόμητο την περασμένη Κυριακή έδειξαν να βρίσκονται σε πολύ καλό ρυθμό.

Οι φιλοξενούμενοι από τα πρώτα λεπτά ανέλαβαν την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων.

Μόλις στο 15’ ο Πανιώνιος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή ττου Τσιλούλη μέσα στην περιοχή του Απόλλωνα από τον Σαμαρά και ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ρόλαντ Άλμπεργκ, ο οποίος σημείωσε το 1-0. Το 2-0 έγινε στο 41′, όταν ο Σίντι Άλι έγινε αποδέκτης μια συρτής σέντρας από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι και με κοντινό πλασέ σκόραρε.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ένα εξαιρετικό γκολ για τους φιλοξενούμενους, αφού ο Σωτήρης Τσιλούλης έκανε μια πολύ ωραία ατομική προσπάθεια και έπιασε ένα μακρινό σουτ, με το οποίο νίκησε τον Θεοδωρόπουλο.

Ο Πανιώνιος ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 67’ ξανά με τον Άλμπεργκ, ο οποίος μετά από εμπνευσμένη κάθετη πάσα του Πίρις βγήκε σε θέση τετ-α-τετ και πλάσαρε εύστοχα για το 4-0. Από εκεί και πέρα, το ματς έγινε τυπική διαδικασία και δεν σημειώθηκαν άλλα τέρματα.

Πλέον, ο Πανιώνιος είναι μόνος πρώτος με 6 βαθμούς στον 8ο όμιλο του Κυπέλλου, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκρισή του στην επόμενη φάση. Στην τελευταία αγωνιστική ο Απόλλων Πόντου θα υποδεχτεί την ΑΕΛ με τις δύο ομάδες να έχουν από 3 βαθμούς να διεκδικούν το άλλο εισιτήριο της πρόκρισης.

Απόλλων Πόντου (Δ. Καλαϊτζίδης): Θεοδωρόπουλος, Αμαραντίδης, Σαμαράς, Θεολόγου, Γεωργιάδης (75′ Κίρκου), Σουντούρα, Καλαϊτζίδης (69′ Σπόλιαριτς), Πουρτουλίδης, Δημητριάδης, Κυβελίδης (59′ Δαλιανόπουλος), Τσουμάνης

Πανιώνιος (Ζοσέ Ανιγκό): Μαλέρπ, Σαραμαντάς, Ντε Ντατέο, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Πίρις, Οικονομίδης, Σίντι Άλι (70′ Σπιριντόνοβιτς), Άλμπεργκ, Καμαρά (53′ Σεράφ), Τσιλούλης (70′ Μασούρας)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς