Τεχνητή νοημοσύνη, Internet of Things, quantum computing, big data, blockchain. Οι νέες τεχνολογίες και οι ταχύτατες αλλαγές που αυτές φέρνουν μεταμορφώνουν ολοκληρωτικά την εργασία, τις επιχειρήσεις και τελικά τις κοινωνίες. Ο κόσμος στον οποίο κινούμαστε και εργαζόμαστε αλλάζει άρδην και μαζί του αλλάζουμε και εμείς, τόσο ως προς τον τρόπο που ζούμε όσο και ως προς το πώς σκεφτόμαστε.
Ποιος μπορούσε να φανταστεί πριν από μερικά χρόνια ότι η τεχνολογία θα ανέτρεπε τα πάντα στον τρόπο που οι γιατροί εξετάζουν, κάνουν διαγνώσεις και χειρουργούν; Ποιος θα πίστευε ότι διαδικτυακές πλατφόρμες, όπως η Bing, θα αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας όλων, σε τέτοιο βαθμό που η απορία του κάθε σύγχρονου ανθρώπου απαντάται -σχεδόν αποκλειστικά- μέσα από το περιεχόμενό τους;
Ο Δρ. Δημήτρης Αμυράς, ο διακεκριμένος Έλληνας ακτινολόγος και Consultant Musculoskeletal Radiologist στο Imperial College Healthcare NHS Trust, ο οποίος
δημιούργησε ολογράμματα για να «βλέπουν» οι γιατροί κάτω από το δέρμα, χρησιμοποιώντας τη συσκευή επαυξημένης πραγματικότητας HoloLens της Microsoft και ο Τζέιμς Γουιτάκερ, ο αρχιτέκτονας της διαδικτυακής πλατφόρμας Bing και αναγνωρισμένος συγγραφέας, θα ανέβουν στην Κεντρική Σκηνή του εμβληματικού κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και -αξιοποιώντας τη γνώση από την εμπειρία τους- θα μιλήσουν για το πώς η τεχνολογία μπορεί να μας βοηθήσει ώστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του σήμερα.
Σημαντικότερο όλων όμως είναι το γεγονός, ότι θα συνομιλήσουν με όσους παρευρεθούν στο συνέδριο, ανταλλάζοντας απόψεις για την πρόοδο που μπορούμε να διαγράψουμε στην καθημερινή ζωή, την εκπαίδευση, την εργασία, στις business επιλογές, στην ευημερία και την οικονομική ανάπτυξη ενός κράτους, αν εκμεταλλευτούμε σωστά όλα όσα προσφέρει η τεχνολογία.
Ανάμεσα στις κορυφαίες προσωπικότητες του χώρου που θα μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους στο πλαίσιο του συνεδρίου της Microsoft Hellas – «Empower3: Countries, Organizations, People», είναι ο Toomas Hendrik Ilves -πρώην Πρόεδρος της Εσθονίας, ο οποίος στα 10 χρόνια της θητείας του κατάφερε να οδηγήσει το μεγαλύτερο ψηφιακό μετασχηματισμό που έχει βιώσει χώρα και θεωρείται σήμερα ειδικός σε θέματα e-government, ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και στις blockchain τεχνολογίες.Ο Ilves κατέχει 29 τιμητικούς τίτλους και 9 διεθνείς βραβεύσεις για το έργο του, το οποίο έχει, επίσης, σχολιαστεί από τον Barrack Obama ως ένα «παράδειγμα ψηφιακής δημοκρατίας προς μίμηση».
Το όραμά του θα μοιραστεί με τον κόσμο και ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ο καταξιωμένος Έλληνας επιστήμονας και Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Επιστήμης Υπολογιστών του πανεπιστημίου Μ.Ι.Τ., που στα 27 του χρόνια κατάφερε να λύσει τον επί 60 χρόνια άλυτο γρίφο του Nash.
Το flagship event της Microsoft Hellas μετατρέπεται σε μία «ζωντανή πλατφόρμα» που φιλοδοξεί να αναδείξει το πώς η δύναμη της τεχνολογίας υποστηρίζει χώρες, οργανισμούς και πολίτες να εκπληρώσουν το δυναμικό τους, μεταφέροντας την παγκόσμια ατζέντα συζήτησης στην Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι, εκτός από τους παγκοσμίου φήμης ομιλητές, κορυφαίες ελληνικές εταιρείες που κάνουν πράξη τον ψηφιακό μετασχηματισμό, συνεργάτες και πελάτες της Microsoft, θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν στους επισκέπτες τις λύσεις και τεχνολογίες που προσφέρουν.
Το συνέδριο θα ανοίξει η CEO της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας, Πέγκυ Αντωνάκου.