29.4 C
Athens

Ο Λάζαρος έβαλε γκολ, ο Ολυμπιακός έβγαλε την υποχρέωση

Ο Ολυμπιακός έβγαλε την υποχρέωση απέναντι στον Λεβαδειακό, νίκησε με 1-0 και πάει έτοιμος για το ματς της χρονιάς με την Μπέρνλι

Ο Ολυμπιακός με το εισιτήριο στο χέρι για Αγγλία, εν όψει του επαναληπτικού με τη Μπέρνλι, πέρασε με επιτυχία το τσεκ – άουτ του Λεβαδειακού, νίκησε 1-0 με φάουλ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και πλέον, παίζει όλη τη χρονιά την προσεχή Πέμπτη.

Δεν ήταν κακός ο Ολυμπιακός, κόντρα στο «πούλμαν» του Μάντζιου. Έχασε πέναλτι με το Φορτούνη, δεν του δόθηκε ένα ακόμα, είχε δοκάρι με το Χασάν, όλα καλά.

Στο δεύτερο μέρος ο Μαρτίνς δοκίμασε σχήμα 4-4-2 με Χασάν και Γκερέρο στην επίθεση και φάνηκε ότι αρέσει.

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός έλεγχε τον ρυθμό, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δημιουργήσει αξιόλογες φάσεις, καθώς το πολυπρόσωπο κέντρο του Λεβαδειακού δεν άφηνε περιθώρια ελευθερίας στον Φορτούνη, ο οποίος είχε δύο και τρεις παίκτες να τον μαρκάρουν συνεχώς. Όταν ο Έλληνας μεσοεπιθετικός κατάφερε χάρη στο ταλέντο του να περάσει τους προσωπικούς του αντιπάλους, εισήλθε στην περιοχή και κέρδισε έξυπνα το πέναλτι. Την εκτέλεση την ανέλαβε ο ίδιος, αλλά ο εξαιρετικός τερματοφύλακας των Βοιωτών Επασί το «έβγαλε». Πριν τελειώσει το ημίχρονο ο Κουμπαράκης δεν έδωσε πέναλτι στους ερυθρολεύκους σε καθαρό χέρι μέσα στην περιοχή του Λεβαδειακού, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με αλλαγές. Ο μέχρι τότε «άφαντος» Πάρντο και ο αχρείαστος για τις συνθήκες του ματς Τοροσίδης αποχώρησαν, με τους Μπουχαλάκη και Χασάν να περνούν στον αγωνιστικό χώρο. Η διάταξη μεταβλήθηκε σε καθαρό 4-4-2 από 4-2-3-1 και με μπροστάρη τον Αιγύπτιο φορ οι Πειραιώτες έκλεισαν στα καρέ τους τους Βοιωτούς. Ο Χασάν στο 51′ μετά προσποίηση πλάσαρε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Επασί, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης προσπάθησε να νικήσει τον Γάλλο κίπερ με ανάποδο ψαλίδι, με την μπάλα να καταλήγει μόλις άουτ.

Τελικά, η λύτρωση ήρθε από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Ο πολύπειρος εξτρέμ με μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ νίκησε τον μέχρι τότε… ανίκητο Επασί και έβαλε σε ρόλο οδηγού τους γηπεδούχους. Οι ερυθρόλευκοι μπορούσαν να πετύχουν και άλλα γκολ, αλλά από τη μία η αστοχία του Γκερέρο, από την άλλη οι επεμβάσεις του πορτιέρε του Λεβαδειακού συνετέλεσαν στο να παραμείνει το 1-0 μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ομάρ, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Τοροσίδης (46′ Μπουχαλάκης), Καμαρά, Πάρντο (46′ Κούκα), Φορτούνης (87′ Νάτχο), Χριστοδουλόπουλος, Γκερέρο
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ακης Μάντζιος): Επασί, Ντιόγκο, Κρνέτα (80′ Αντιλέχου), Ζησόπουλος, Τσαμπούρης, Μητρόπουλος, Ομο (71′ Καραχάλιος), Νανγκίς, Σουμπίνιο, Γιακουμάκης, Μαρκόβσκι

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς