18.5 C
Athens

Η πρόταση της ΑΕΚ σε Λουντ

Η ΑΕΚ έδωσε, αρχικά, 500 χιλιάδες ευρώ για κλειστό διετές συμβόλαιο στον Λουντ και μετά ανέβασε την προσφορά της στις 270 χιλιάδες για κάθε χρόνο, συν μπόνους επίτευξης στόχων

Στην απόκτηση του Ρούμπιν Λουντ φαίνεται να ρίχνει το βάρος της τις τελευταίες μέρες η ΑΕΚ. Από τη στιγμή που ο Φινλανδός μέσος έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, άνοιξε και ο δρόμος για την μεταγραφή του στην ΑΕΚ.
Το FWS.GR είχε αποκαλύψει την κρούση που έγινε από τους «κιτρινόμαυρους» στον μάνατζερ του Λουντ, η οποία είχε περισσότερο διερευνητικό χαρακτήρα.
Η ΑΕΚ έμαθε τις απαιτήσεις του 25χρονου μέσου που φτάνουν τις 350 χιλιάδες ευρώ συν το μπόνους υπογραφής ελεύθερου ποδοσφαιριστή. Τότε δεν έδωσε καμιά απάντηση ούτε έγινε αντιπρόταση. Όλα αυτά μέχρι χθες.
Η ΑΕΚ βλέποντας ότι δεν «περπατάει» καμιά μεταγραφική της υπόθεση, να δυσκολεύει ακόμα και η παραμονή του Παναγιώτη Κονέ, λόγω των υψηλών απαιτήσεων της Ουντινέζε, επανήλθε στην περίπτωση Λουντ. Η απόκτηση του Φινλανδού αποτελεί και επιθυμία του Μαρίνου Ουζουνίδη που έχει πολύ καλή γνώμη για την αξία του από την συνεργασία τους στον Παναθηναϊκό.
Η ΑΕΚ έκανε επαφή με τον μάνατζερ του Λουντ και κατέθεσε επίσημη πρόταση. Αρχικά προσέφερε 500 χιλιάδες ευρώ για κλειστό διετές συμβόλαιο και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να το κάνει ακόμα και τριετές. Αυτή η πρόταση απορρίφθηκε από τον μάνατζερ του 25χρονου μέσου, όμως η ΑΕΚ επανήλθε ανεβάζοντας την προσφορά της στις 270 χιλιάδες ευρώ για κάθε χρόνο, ενώ δίνει και μπόνους στόχων (για κατάκτηση πρωταθλήματος, Κυπέλλου και συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ).
Η διαφορά στο οικονομικό μπορεί να έχει μικρύνει, όμως η πλευρά της ΑΕΚ δεν είναι διατεθειμένη να δώσει το ποσό που θέλει η πλευρά Λουντ για το μπόνους υπογραφής ελεύθερου ποδοσφαιριστή.
Ο μάνατζερ του Λουντ ζήτησε μια μικρή προθεσμία από τους ιθύνοντες της ΑΕΚ, γιατί περιμένει απάντηση από ομάδες της Αγγλίας που έχει προτείνει τον πελάτη του, όμως η ΑΕΚ δεν είναι διατεθειμένη να περιμένει πολύ.
Ο Φινλανδός από την πλευρά του βλέπει με καλό μάτι την μεταγραφή του στην ΑΕΚ και το ενδεχόμενο να συνεργαστεί πάλι με τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Επίσης «σύμμαχος» της ΑΕΚ είναι και η σύζυγος του Λουντπου δεν θέλει να φύγει από την Ελλάδα, αλλά και ο Χουλτ που έχει κάνει το σχετικό «ψηστήρι», λόγω και της φιλίας που έχουν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς