23.3 C
Athens

Φωτιά εν πλω στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό τα Χανιά

Η φωτιά ξέσπασε στο γκαράζ • Το πλοίο επιστρέφει εσπευσμένα στον Πειραιά • Βρισκόταν μεταξύ Υδρας και νήσου Αγίου Γεωργίου

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο γκαράζ του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» το οποίο ταξίδευε προς τα Χανιά μεταφέροντας 875 επιβάτες.

Στο σημείο σπεύδουν 8 πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και δύο πυροσβεστικά πλοιάρια. Επίσης στο σημείο βρίσκεται και το επιβατικό BLUE HORIZON.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε φορτηγό στο γκαράζ και σύμφωνα με τα λεγόμενα του πλοιάρχου λειτούργησαν τα συστήματα ασφαλείας του πλοίου και κατασβέστηκε. Ομως, το γκαράζ έχει γεμίσει καπνούς.

Οι 875 επιβάτες συγκεντρώθηκαν στο κατάστρωμα και φόρεσαν σωσίβια. Το πλήρωμα τούς ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.

Το πλοίο ξεκίνησε στις 22:00 από τον Πειραιά με προορισμό τα Χανιά και επιστρέφει για λόγους ασφαλείας στο λιμάνι του Πειραιά, όπου αναμένεται να φτάσει γύρω στις 3 τα ξημερώματα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε 32 ναυτικά μίλια νότια του Πειραιά, μεταξύ Υδρας και νήσου Αγίου Γεωργίου.

Ενας από τους επιβάτες που ζουν το θρίλερ που είναι σε εξέλιξη με τη φωτιά στο «Ελ. Βενιζέλος» περιγράφει στο Twitter τις δραματικές στιγμές.

Ο χρήστης με το όνομα Σπύρος γράφει ότι τους είπαν ότι πήρε φωτιά μία νταλίκα στο τέταρτο γκαράζ.  Ολοι οι επιβάτες βρίσκονται στο κατάστρωμα, μυρίζει καμένο και βγαίνει καπνός από τους αεραγωγούς.

Σε δεύτερο tweet έγραψε ότι «Μας μεταφέρανε όλους από την αριστερή πλευρά του πλοίου. Δεν μας είπαν γιατί».

Σε χρήστη που τον ρώτησε αν είναι όλοι καλά στην υγεία τους απάντησε: «Ναι από  όσο γνωρίζω όλοι είναι καλά, οι υπάλληλοι της ΑΝΕΚ μας ενημέρωσαν να βγούμε γρήγορα έξω, με το που άρχισε να μυρίζει».

Oι πρώτες φωτογραφίες μέσα από το πλοίο:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς